Sériový vykradač nápojových automatů je ve vazbě

Sériový vykradač nápojových automatů je ve vazbě
ilustrační foto

Neznámý pachatel se v neděli 5. února kolem šesté hodiny vpodvečer na ulici Mathonova v Prostějově pokusil neúspěšně vypáčit dveře nápojového automatu umístěném v objektu nemocnice. Na místo se pak vrátil, a to se mu stalo osudným.

Ve snaze dostat se dovnitř vyhnul krycí plech dvířek automatu a způsobil dosud přesně neustanovenou škodu. Po hodině a půl se vrátil zpět na místo činu, do objektu vnikl stejným způsobem, tedy přes vstupní dveře pro zaměstnance, a opět se pokusil stejným způsobem vniknout do nápojového automatu. Při tom byl ovšem vyrušen pracovníky ostrahy objektu nemocnice, a jedním z nich byl zadržen při útěku a předán policii. 

Jednalo se o šestadvacetiletého muže z Prostějova. Ten napřed tvrdil, že se byl uvnitř objektu pouze ohřát, ale po shlédnutí záznamu z kamerového systému, jímž je budova vybavena, bylo zjištěno, že se jedná o pachatele, jenž do objektu vnikl přes neuzamknuté, ale zabouchnuté dveře s kulovým madlem. Za použití šroubováku se pak snažil vypáčit dveře od nápojového automatu. Jelikož nebyl schopen policejní hlídce na místě hodnověrným způsobem prokázat svoji totožnost, byl převezen na Obvodní oddělení policie v Prostějově. 

"V průběhu dalšího šetření se potom přiznal i k prvnímu neúspěšnému pokusu vloupání do téhož automatu a k dalším vloupáním do nápojových automatů v Prostějově. Vzhledem k tomu, že byla na místě důvodná obava z možného pokračování v trestné činnosti podezřelého, byl mladý muž zadržen a umístěn do policejní cely. Ve věci bylo podezřelému v rámci zkráceného přípravného řízení sděleno podezření ze spáchání přečinu krádež, u dílčích skutků ve fázi pokusu. Pachateli nyní hrozí dvouletý trest odnětí svobody," popsala vyšetření případu Eva Čeplová, tisková mluvčí Policie ČR Prostějov.

(red)

Místo zločinu: 
Javascript is required to view this map.

Poslat nový komentář