POZOR na servisy, pakují se na opravách aut!

POZOR na servisy, pakují se na opravách aut!
ilustrační foto internet

 

Pokud se stanete účastníky dopravní nehody, nebo váš plechový mazel jen vypoví službu, svěříte auto odborníkům. Nenechte se ale napálit. Může se totiž stát, že i když vám servis naúčtuje nové díly, do vašeho auta namontuje použité. S podobnou informací se na nás obrátila rozzlobená paní Jana.

"Na mém autě odešla spojka. Dala jsem ho do jednoho prostějovského servisu a zaplatila ne zrovna malou částku za opravu. Spojka fungovala přesně tři týdny, a pak se mi vysypala u Hradce Králové. Auto jsem musela nechat odtáhnout zpět do Prostějova, což taky stálo docela dost peněz. Navíc v servisu, kde teď stojí, mi sdělili docela závažnou skutečnost. I když jsem zaplatila celou spojku novou, v autě byla namontována používaná. Myslela jsem, že mě trefí šlak," řekla PvNovinkám rozzlobená žena. V servisu, který vůz opravoval, nepochodila. "Vysmáli se mi, že oni mají papíry a konečně já taky. Měla jsem si prý spojku prohlédnout, než jsem si auto vzala. Nejsem technicky moc zdatná, ale jak se prohlíží spojka otevřenou kapotou by mě docela zajímalo," dodala.

Protože v servisu nepochodila, rozhodla se obrátit na právníka. "Takhle to prostě nenechám. Představte si, že by mi takhle opravili třeba brzdy," dodala žena, která právě na radu právníka zatím nechce zveřejnit jméno servisu. "Budu muset nechat udělat znalecké posudky, které nebudou zadarmo, ale to mi nevadí. Tady totiž nejde jen o peníze, ale hlavně o bezpečnost."

Podle pojišťoven je takové jednání servisů celkem běžné. "Náhodně jsme vytipovali motoristu, jehož havarovaného Forda opravili v neznačkové opravně. Po uhrazení faktury jsme vůz převezli na revizi do značkového servisu Ford," uvedl mluvčí Allianz Václav Bálek. Výsledek všechny zúčastněné, včetně majitele vozu, šokoval. Vůz byl opraven nekvalitně a komponenty, které měly být podle faktury originálními díly, pocházely z vrakoviště.

Následná škoda, způsobená na špatně opraveném automobilu, znamená obrovské riziko pro ty, kteří v něm cestují. "Vzhledem k omezeným deformačním zónám i horším jízdním vlastnostem tak mohou být následky další havárie tragické," dodal Bálek. (ber)

Poslat nový komentář