Orli přivezli z Chomutova vítězství

Orli přivezli z Chomutova vítězství
ilustrační foto

Po středečním vítězství v Kolíně tentokrát Orli zavítali do Chomutova k dalšímu utkání základní části Mattoni NBL. Oslabený Chomutov se sice v první části o vítězství pral, ale od druhé části bylo utkání spíše v režii prostějovských hráčů. 

Zlom přišel ve třetí části, která byla ve znamení obrovského náskoku. Zbytek zápasu se náskok už jenom zvyšoval a konec pak přinesl skóre 101:72.

 

Levharti Chomutov – BK Prostějov 72:101 (21:19, 36:41, 52:74)

Sestava BK Prostějov: Eitutavičius Arvidas, Smith Jamar, Bohačík Jaromír, Slezák Pavel, Prášil Jaroslav, Švrdlík Kamil, Bratčenkov Vojtěch, Cadri-Nicholson Bertengeh, Pandula Dušan, Peterson Travis, Pelikán Rostislav 

 

Prostějovští Orli jeli změřit své síly s týmem Levhartů z Chomutova, který je momentálně oslaben o kapitána a klíčového hráče Pavla Staňka, jež je po operaci kolene a letošní sezóna pro něj skončila dříve. Levharti se nechtěli nechat tak snadno dát a na domácí palubovce si s našimi hráči několikrát vyměnili vedení. I přes snahu Orlů skončila první perioda vítězstvím domácího týmu. Druhá perioda byla pro Orly podstatně úspěšnější a k vítězství v této části přispěla dvanáctibodová série. Tlak na domácí hráče prostějovští basketbalisté ještě zvýšili a konec třetího hracího období byl ve znamení dvaadvaceti bodového náskoku. Ačkoliv o vítězi v závěrečné fázi už nemohlo být pochyb, zvýšili Orli svůj náskok a za stavu 101:72 odjížděli domů s další pokořenou stovkou a dvoubodovým ziskem, jež garantuje v tabulce Mattoni NBL druhé místo po základní části.

(red)

Poslat nový komentář