Orli přivezli z Opavy vítězství

Orli přivezli z Opavy vítězství
ilustrační foto

Ačkoliv se od Slezanů v sobotním duelu moc neočekávalo, nikdo nechtěl nic podcenit a prostějovští hráči přistoupili ke hře zodpovědně. Přestože je Opava momentálně posledním celkem v tabulce, do hry nastoupila s odhodlaností a bojovností. 

V rozmezí čtvrté až osmé minuty nasázeli prostějovští borci Opavě dvanáct bodů, jež je poslaly do vedení 19:9. Největší podíl na této sérii měl Eitutavičius a Bohačík. Ačkoliv desetibodový náskok dlouho neuhájili, odstup si drželi neustále. Náladu Slezanům zvedl Petr Dokoupil, který náskok Orlů stáhl na tři body. V závěru první části rozhodl dvoubodový koš Nicholsona o stavu 21:16.

Začátek druhé čtvrtiny byl v režii Prostějováků, střelecky se předvedl Pavel Slezák, jehož tříbodové střely byly důležité a vedení  Orlů jen posílily a přispěly ke skóre  34:23. Závěr periody ovšem patřil Slezanům, kdy dostal šanci opět Dokoupil, který společně s Klečkou srovnal skóre na hratelných 35:42.

Třetí perioda se nesla v duchu útoku a koše jen padaly. Domácí stáhli svůj náskok na 43:48. Prostějov ale díky skvělé kombinační hře v podkošovém prostoru dokázal náskok zvýšit na desetibodový a závěr třetí části hry přinesl stav 64:54.

Právě desetibodový náskok jakoby rozhodl celou hru a do poslední části zápasu nastoupila Opava víceméně odevzdaně. Prostějovský stratég protočil celou sestavu, která vybojovala vítězné skóre 82:67. 

„Nebyla to bůhvíjaká podívaná. Za vítězství jsme rádi. V poločase jsme mohli vést o víc. Takhle to vypadalo skoro po celý zápas. Naštěstí se hraje na body,“ ulevil si kouč Prostějova Zbyněk Choleva.

(red)

Poslat nový komentář