Orli v Nymburku nepřekvapili

Orli v Nymburku nepřekvapili
ilustrační foto

Druhé kolo nadstavbové skupiny A1 odehráli prostějovští Orli na palubovce Nymburka. Přestože v řadách prostějovských borců chyběli rozehrávači Eitutavičius a Smith, utkání bylo vyrovnané a Nymburk si připsal vítězství díky většímu štěstí v samotném závěru. 

Domácí Nymburk se nepředstavil zrovna v nejlepší formě, Orli sehráli s úřadujícími mistry naprosto vyrovnané utkání. Vynikali bojovností a výbornými doskoky, přesná střelba jim udržovala stále vyrovnané skóre. To vydrželo až do samotné koncovky, kdy necelou minutu před závěrečnou sirénou vedli domácí o jediný bod. Domácí nakonec vydřeli vítězství pro sebe. 

Při absenci Eitutavičiuse a Smitha se rozehrávky výborně zhostil Venta a nastřílel za Prostějov nejvíce bodů. Orli v tomto střetnutí naprosto selhali při střelbě trestných hodů, zahodili polovinu šestek, což při dvaadvaceti pokusech znamenalo 11 bodů. 

 

ČEZ Basketball Nymburk – BK Prostějov 88:82

 

Rozehrávač Arvidas Eitutavičius se s vedením klubu dohodl už v průběhu Českého poháru na ukončení smlouvy a zbytek sezony dohraje doma v Litvě. „Domluvili jsme se bez problémů. Arvidas se chce dát zdravotně dohromady a připravit se na novou sezonu. Probíhající ročník zakončí v Litvě,“ potvrdil odchod hráče generální manažer BK Prostějov Petr Fridrich. Orli dohrají sezonu v současném složení, o získání náhrady za odcházejícího basketbalistu neuvažují. O práci rozehrávače se podělí Matej Venta, Jamar Smith a Pavel Slezák.     

(red)

Poslat nový komentář