V prvním čtvrtfinále Orli deklasovali Ostravu

V prvním čtvrtfinále Orli deklasovali Ostravu
ilustrační foto

V pátek 13. vstoupili Orli do čtvrtfinálových vyřazovacích soubojů a pověru o smolném pátku nehodlali vzít na vědomí. Prvním soupeřem byl tým z Ostravy, doma hrající prostějovští basketbalisté byli mírným favoritem. Orli po týdenním herním půstu nenechali nic náhodě a vlétli dravě do utkání od samotného začátku. Už v první čtvrtině získali díky skvělé obraně a přesné střelbě dvacetibodový náskok, který pak postupně navyšovali.

Orli vyrukovali s agresivní obranou a rychlým přechodem do útoku, který přesně zakončovali. Tato taktika se ukázala proti soupeři nadmíru úspěšná a hostující Ostravě se nedařilo najít účinný recept. Už během první čtvrtiny si domácí vybudovali dvacetibodový náskok. Ve stejném trendu pak pokračovala hra i v dalším průběhu utkání. I když domácí v některých momentech povolili hostům několikabodovou šňůru, posléze se opět převaha překulila na jejich stranu. Po polovině utkání se očekával úder Ostraváků, ale také Orli o přestávce ladili herní teorii a tu pak dokonale využili. Nasadili k rozhodujícímu úderu a nečekaně lehce získali vysoké vedení, které se pomalu blížilo čtyřicítce. V poklidu pak mohli dohrát až do samotného konce s využitím všech hráčů lavičky, což si domácí trenér Choleva pochvaloval a zdůraznil po zápase tento fakt jako velmi přínosný. Nestává se často, aby si pořádně zahráli i náhradníci a získávali více sebevědomí. Orli jednoznačně ovládli první čtvrtfinálový zápas a ujali se vedení v sérii 1:0, další utkání se hraje v úterý 17. dubna v Ostravě. Za nejlepšího hráče byl vyhlášen Dušan Pandula. 

 

BK Prostějov - NH Ostrava 94 : 63 (29:9, 47:29, 67:40)

Sestava a střelba BK Prostějov: 

Pandula 16, Peterson 15, Gadri-Nicholson 13, Slezák 12, Smith 12, Bratčenkov 8, Pelikán 7, Bohačík 5, Švrdlík 4, Venta 2

střelba 3b.: 24/8:19/4, střelba 2b.: 51/27:45/18, TH: 19/16:20/15, doskoky: 48:32, chyby: 16:19

 

„Jsem moc rád za dnešní vítězství a zejména pak za vstup do zápasu. Rozhodlo prakticky naše nasazení v úvodu utkání, výborná obrana a úspěšná střelba. Po dobrém začátku jsme si začali věřit, spolupracovali jsme jak v útoku, tak i v obraně. Právě v defenzívě byl klíč k tomuto úspěchu. Navzdory dnešnímu vysokému vítězství je ale třeba udržet koncentraci, protože máme pouze první bod a série se hraje na tři vítězné zápasy,“ řekl po zápase trenér Zbyněk Choleva.  

 (red)

Poslat nový komentář