Druhé semifinálové utkání srovnalo skóre

Druhé semifinálové utkání srovnalo skóre
Trenér Zbyněk Choleva. Ilustrační foto

Prostějovští basketbalisté nepotvrdili v druhém semifinálovém utkání v Děčíně svou výraznou převahu z prvního duelu a těsně prohráli. Stav série se tak srovnal na 1 : 1. A Orli jsou teď na tahu v dalším domácím střetnutí. 

Hostující Prostějov nastoupil do utkání ve stejné základní sestavě jako v prvním utkání, tedy Venta, Smith, Pandula, Peterson, Nicholson. Jak se dalo očekávat, úvod opět patřil Děčínu, tentokrát však jeho vedení v první desetiminutovce bylo výraznější. Orli jakoby celý úvod spali na růžích, první koš zaznamenal Venta až v polovině 6. minuty. Postupně pak začali dotahovat, což se jim podařilo až v polovině druhé části hry, kdy snížili náskok domácích na rozdíl dvou bodů. Po přestávce se Orli dostali do vedení, ale nedokázali ho výrazněji podpořit a odskočit na uklidňující rozdíl. Střelecky exceloval především Smith. Utkání tak bylo až do samotného závěru vyrovnané a dal se očekávat adrenalinový závěr, protože domácí fanoušci hnali Děčínské stále dopředu. Ti se vyburcovali k maximu a podařilo se jim získat rozhodující čtyřbodový náskok, který už v hektickém konci dokázali udržet. Semifinálová série se vrací na Hanou, třetí duel je na programu v úterý 8. května od 13 hodin.  

 

BK Děčín – BK Prostějov 78 : 74 (19:10, 36:32, 47:48)

Sestava a střelba :

Smith 28, Slezák 11, Gadri-Nicholson 8, Pandula 7, Bohačík 7, Peterson 6, Venta 4, Švrdlík 3,  Bratčenkov, Pelikán

střelba 2 b.: 42/18:50/23; střelba 3 b.: 15/6:7/6; TH: 36/24:16/10; doskoky: 35:34, chyby: 21:28

 

 „Gratuluju domácím. Sérii srovnali na 1:1. Určitě byli lepší na začátku, my jsme se dlouho probouzeli, a to nás asi stálo jakýsi klid. Nedařilo se nám střelecky tak jako v prvním zápase, a to nás trápilo. Ve druhé půlce jsme se zvedli, ale stejně jsme neuhlídali Sanderse. Přesto byl zápas vyrovnaný až do konce, kde jsme měli dvě šance, když jsme ještě vedli - Peterson byl volný na trojce a nedal, Venta byl úplně sám na trojce a také nedal. Možná rozhodlo právě toto, ale každopádně bojovnost Děčína a to, jak šli za vítězstvím od začátku, si asi zasloužilo vyhrát,“ řekl po utkání trenér Orlů Zbyněk Choleva.    

(jap)

Poslat nový komentář