Bojovní Orli na mistrovský Nymburk nestačili

Bojovní Orli na mistrovský Nymburk nestačili
ilustrační foto

Také třetí finálové utkání Mattoni NBL ukázalo holou pravdu – mistrovský Nymburk nemá v České republice konkurenci. S Orly si poradil lehce i v dalším utkání.

Loňské finálové překvápko, kdy v prvním domácím zápase Prostějov Nymburk udolal, se letos nekonalo. Rozjetý Nymburk převálcoval Prostějov i v domácím prostředí dvojciferným rozdílem. Pravdou však je, že do hry nezasáhli zranění Prášil a Venta a zdravotní potíže omezili hru i Petersona a Panduly. Přesto se Orli do svého soupeře zakousli a v první části hry mu byli naprosto rovnocenným partnerem, což vyjádřil i konečný výsledek první desetiminutovky 18:16. Pak už však začal Nymburk úřadovat naplno, zpřísnil obranu a ta mnoho prostoru domácím hráčům nenechala. Obhájci titulu postupně navyšovali svoje konto a nenechali domácím hráčům ani malinkou jiskřičku naděje, že by mohli porážku zvrátit.  

 

BK Prostějov – ČEZ Basketball Nymburk 66 : 84 (18:16, 32:43, 51:63)

 

Nejlepší střelci : Smith 19, Gadri-Nicholson 12, Bohačík 9, Slezák, Pandula, Peterson, Švrdlík, Bratčenkov, Pelikán

střelba 3. body: 7:7, TH: 11/5 – 21/15., chyby: 22:18 

 

„Přes citelné oslabení jsme ukázali srdce a bojovali. Ještě ve 32. minutě bylo všechno otevřené a to Peterson a Pandula hráli s teplotami. Škoda závěru, skóre mohlo být přijatelnější. V dnešním zápase se nám docela dařilo v obraně, ale horší to bylo v útoku. O lepší výsledek nás připravilo několik špatně zvolených zakončení a také některé zbytečné ztráty. Ty byly dány i únavou. Na hráče toho bylo opravdu hodně,“ řekl po utkání trenér Zbyněk Choleva.   

(red) 

Poslat nový komentář