Nadstavba začne Orlům 23. února, vyhlížejí posily

Nadstavba začne Orlům 23. února, vyhlížejí posily
ilustrační foto

O víkendu skončila basketbalistům Orlů Prostějov základní část a po pohárovém Final Eight budou mít čtrnáct dní na to, aby se připravili na nadstavbovou část Mattoni NBL a v ní si vybojovali co nejlepší pozici do play-off. Nyní je tak čas na hodnocení uplynulé části sezóny i přípravu na nejdůležitější boje.

Vedení klubu je se čtvrtým místem spokojeno. „Čtvrté místo je i kvůli těm trablům v průběhu sezóny uspokojivým výsledkem. Mužstvo opakovaně ukazovalo, že si zaslouží velký respekt a už kvůli tomu jsem rád, že sezónu dohrajeme. Tým odvedl skvělou práci,“ zhodnotil úvodních čtyřiadvacet zápasů letošního ročníku generální manažer BK Petr Fridrich.

Ten musel na přelomu roku řešit nemilé finanční potíže, kdy mužstvu reálně hrozilo, že bude muset rozehranou soutěž opustit. Nakonec se mu však na poslední chvíli podařilo tým zachránit a udržet tak v Prostějově vrcholový basketbal. Jeho šéfem je od začátku února předseda občanského sdružení BK Prostějov Ivan Pospíšil, který by za úspěch v nadstavbě považoval postup do semifinále a zisk medaile. „Po tom všem by to byl velký úspěch,“ řekl.

Čekání na Bohačíka i novou posilu

Sportovní část čtrnáctidenního volna bude zaměřena především na posílení mužstva a doléčení marodů. Trenér mužstva Zbyněk Choleva by chtěl do týmu přivést alespoň jednoho podkošového hráče, ve hře je zatím hostování některého z prvoligových basketbalistů. Choleva však také vyhlíží návrat zraněného křídla Jaromíra Bohačíka, který by se měl již od nadstavbové části zapojit do hry. První zápas nadstavbové skupiny A1 odehraje BK Prostějov v sobotu 23. února na palubovce NH Ostrava, k prvnímu domácímu utkání pak Orli nastoupí ve středu 27. února proti Pardubicím.

Los Orlů v nadstavbové skupině A1:1. kolo: sobota 23. února, 17:30: NH Ostrava – BK Prostějov2. kolo: středa 27. února, 18:00: BK Prostějov – BK JIP Pardubice3. kolo: středa 10. dubna, 18:00: ČEZ Basketbal Nymburk – BK Prostějov4. kolo: čtvrtek 7. března, 18:00: BK Prostějov – BK Děčín5. kolo: sobota 16. března, 17:45: BC UNIKOL Kolín – BK Prostějov6. kolo: sobota 23. března, 18:00: BK Prostějov – NH Ostrava7. kolo: sobota 30. března, 18:00: BK JIP Pardubice – BK Prostějov8. kolo: středa 3. dubna, 18:00: BK Prostějov – ČEZ Basketbal Nymburk9. kolo: sobota 6. dubna, 18:00: BK Děčín – BK Prostějov10. kolo: sobota 13. dubna, 18:00: BK Prostějov – BC UNIKOL Kolín

Program Orlů na Final Eight Poháru České pošty (6.- 8. února 2013):čtvrtfinále - středa 6. února, 19:30, Liberec: BK Prostějov – BA Sparta Prahapřípadné semifinále – čtvrtek 7. února 2013, 17:00, Turnov: proti vítězi duelu Kondoři Liberec – BK JIP Pardubice (druhá dvojice: NH Ostrava/BK Děčín – ČEZ Basketbal Nymburk/BC UNIKOL Kolín)případné utkání o 3. místo – pátek 8. února 2013, 15:30, Liberecpřípadné finále – pátek 8. února 2013, 18:30, Liberec

(zkl)

Poslat nový komentář