Orli padli v Levicích, pokračování v sobotu

Orli padli v Levicích, pokračování v sobotu
Orli sice v Levicích po většinu zápasu vedli, nakonec odešli poraženi v prodloužení a o další bod budou bojovat v sobotu na domácí palubovce. (ilustrační foto)

Orli nastoupili ve středu večer ke druhéhu čtvrtfinálovému zápasu Mattoni NBL v Levicích a pokud by vyhráli, mohli by v sobotu rozhodnout o svém postupu. Osud tomu ale nakonec chtěl jinak.

Úvod zápasu Orlům opět nevyšel, prohrávali 6:0, stejně jako v sobotu se však brzy probrali a díky Dušanu Pandulovi a dobré kombinaci obrátili na 11:15. Vedení si udrželi do konce první čtvrtiny a vyhráli ji 16:22.

Na rozdíl od utkání v Prostějově však dokázali Levičtí na svůj dobrý úvod z první části navázat i ve druhé, vyhráli ji 8:1 a dostali se zpět do vedení. Prostějovu se dařilo s domácími držet krok, o což se svými trojkami postarali Pandula s Bohačíkem, přesto poločas skončil výhrou slovenského týmu 35:40.

Vstup do druhé půlky zápasu naopak vyšel Orlům. Úspěšné trojky Slezáka a Marka a Švrdlíkova dvojka znamenaly opětovné vedení 43:40. Domácí Lvi sice po chvíli zvrátili vedení opět na svoji stranu, po většinu třetí periody byli bodově napřed Prostějovští a do poslední desetiminutovky šli s nadějným osmibodovým vedením 50:58.Pro domácí to byla výzva. Pokud by před svým bouřlivým publikem prohráli, měli by to v sobotu na Hané hodně těžké. Proto přidali na bojovnosti, která se jim vzápětí vyplatila dvěma proměněnými trojkami. Prostějov si držel náskok díky hře pod košem, kterou si získal devítibodový náskok. Poslední dvě minuty ale pro Orly dopadly tragicky. Domácí proměnili jak trojku, tak následující dvě dvojky a když Prostějov z protiútoku neproměnil ani jeden ze svých dvou pokusů, mohl v poslední vteřině střelou o desku srovnat Nuhanovič.Prodloužení odehráli domácí v euforii, proměnili další dvě trojky, a i když se svěřencům Zbyňka Cholevy podařilo snížit na rozdíl jednoho bodu, bylo to z jeho strany vše. Domácí si vítězství pohlídali úspěšnými trestnými hody a série se za stavu 1:1 stěhuje zpět do Prostějova.Astrum Levice – BK Prostějov 84:76 po prodloužení (16:22, 40:35, 50:58, 67:67)Stav série: 1:1Další zápas: sobota 27. dubna, 18:00, hala Sportcentrum DDM (zkl)

Poslat nový komentář