Basketbalisté v Prostějově zaútočí na první titul sezony

Basketbalisté v Prostějově zaútočí na první titul sezony
Foto Orli Prostějov

Ve dnech 17. a 18. února se v hale Sportcentra DDM Prostějov odehraje finálový turnaj Českého poháru v basketbale mužů. Turnaj je organizován za finanční podpory Statutárního města Prostějova. O celkové vítězství v rámci turnaje Hyundai FINAL 4 se utkají se čtyři nejlepší celky poháru.

„Účastníci čtyřčlenného klání musí cestou do Hyundai FINAL 4 překonat nejednu překážku. Základní části Českého poháru se totiž účastní nejen týmy nejvyšší soutěže Kooperativa NBL, ale také družstva ze dvou nižších soutěží. Účastnická listina Hyundai FINAL 4 je už ze tří čtvrtin zaplněna. O obhajobě titulu stále mohou snít v klubu BK JIP Pardubice. Do prostějovského turnaje se také probojovala BK Opava a chybět nebude ani domácí celek Orli Prostějov jako držitel Divoké karty ČBF,“ uvedl mluvčí Orlů Michal Műller a dodal, že se stále čeká na čtvrtého účastníka, kterým bude lepší z dvojice USK Praha – ČEZ Basketball Nymburk.

„Hosté jsou velkým favoritem, ale už několikrát letos ukázali, že i na domácí scéně mají konkurenci a mohou klopýtnout, jako například v zápase s Pardubicemi. Dvoudenní turnaj je známý svou bouřlivou diváckou atmosférou. Šanci získat první medaile sezony si většinou nenechají ujít početné fancluby všech zúčastněných týmů a povzbuzují své oblíbence na cestě za co nejlepším umístěním,“ doplnil Műller.

Rozlosování Hyundai FINAL 4 proběhne v rámci poločasové přestávky přímého televizního přenosu na ČT Sport v pondělí 30. ledna.

Více informací na: www.final4.cz

Poslat nový komentář