Orli udolali dalšího soupeře, i když pořádně kousal

Orli udolali dalšího soupeře, i když pořádně kousal

Na půdě domácích Orlů se představil jeden z nováčků letošního ročníku basketbalové extraligové soutěže Mattoni NBL – Levharti Chomutov. O co neznámější, o to kousavější. Ač tomu konečný výsledek nenasvědčuje, Orlům dal tento nevyzpytatelný soupeř pořádně zabrat.

BK Prostějov - Levharti Chomutov 96 : 71 (25:23, 53:45, 76:60)
Sestava a střelba BK Prostějov:
Cadri-Nicholson 23, Švrdlík 14, Smith 11, Venta 11, Eitutavičius 10, Bohačík 9, Prášil 8, Bratčenkov 4, Pandula 4, Peterson 2, Polášek. Trenér: Zbyněk Choleva
střelba 3b.: 17/7:20/6, střelba 2b.: 53/31:51/19, TH: 17/13:18/15, doskoky: 46:27, chyby: 20:14
rozhodčí: Dolinek, Holubek, Kapaňa

Prostějovští basketbalisté se snažili odčinit potupnou porážku od mistrovského Nymburka a jako papíroví favorité utkání se chtěli před domácími fanoušky blýsknout. Avšak nováček ze severu Čech, kterého dopravily do Prostějova České dráhy, byl velice dobře připraven. Blesky domácího týmu neutralizovala výborná obrana hostí a navíc se jim dařilo i v útoku. Psychika prostějovského týmu byla po pátečním prohraném duelu dost pošramocená a toho soupeř patřičně využil. Téměř celou první čtvrtinu byli Severočeši ve vedení, domácí srovnali teprve před koncem a s jednobodovým vedením šli do druhé desetiminutovky. Ale stačila jediná trojka v úvodu a vedení strhli na svou stranu opět hosté. To však byl jejich poslední bodový náskok v utkání, pak už jen koukali Orlům na paty. V druhé půli utkání už palubovka patřila domácím, kteří se zkoncentrovali, zlepšili obranu i střelbu a postupně navyšovali své vedení. Pět minut před koncem měli na svém kontě osmaosmdesát bodů a mezi fanoušky začaly létat sázky, zda-li konečně padne stovka. Nepadla.
„Hráli jsme samozřejmě na vítězství. Chomutov má nebezpečné střelce a dobrý útok, snažili jsme se je odstavit. Zvládli jsme to až v druhé půli, ta první byla z naší strany rozpačitá. Dnes dominoval Nicholson, byl nejlepším hráčem utkání. Můžeme být po dnešním vítězství spokojenější než po utkání s Nymburkem,“ konstatoval trenér Zbyněk Choleva. „V následujícím utkání v pátek musíme hrát koncentrovaněji. Tolik ztrát, kolik jsme jich měli dnes, nám Děčín neodpustí,“ dodal.
O lepší umístění v tabulce se Orli utkají s Děčínem v pátek 4. listopadu od 18 hodin v hale Sportcentra DDM.
(jap)

Poslat nový komentář