Orli překonali stovkovou hranici

Orli překonali stovkovou hranici

V sobotním utkání basketbalové extraligy Mattoni NBL to neměli Orli nijak těžké. V utkání s BK Opava, která je na posledním místě průběžné tabulky základní části soutěže, byli jasným favoritem. Bylo jen otázkou, jak dalece se podepíše na výkonu domácích těžký úterní zápas na Ukrajině v rámci EuroChallenge Cupu.

„Samozřejmě že únava po náročné cestě z Ukrajiny trochu byla, ale to nemůžeme řešit. Musíme být dobře připraveni na každý zápas,“ prohlásil trenér Zbyněk Choleva. Toto tvrzení jeho svěřenci stoprocentně potvrdili a převálcovali opavského soupeře rozdílem třídy.

BK Prostějov - BK Breda & Weinstein Opava 103:71 (20:18, 53:38, 77:55)
Sestava BK Prostějov:
Bratčenkov 14, Peterson 12, Prášil 12, Pandula 12, Cadri-Nicholson 11, Slezák 11, Švrdlík 10, Smith 10, Venta 7, Eitutavičius 4
střelba 3b: 26/12:14/5, střelba 2b: 45/27:37/20, TH: 18/13:21/16, doskoky: 31:29, chyby: 21:16

Opava zlobila jen v první čtvrtině hry, než se domácí rozkoukali a rozehráli. Pak už nebylo pochyb o tom, kdo je favoritem. Orlům se postavila do cesty jen chabá obrana. Jak uvedl po zápase trenér hostí David Klapetek, měli domácí utkání hodně ulehčené chybami opavských hráčů s velkým množstvím ztrát. Orli dokázali nastřílet stovku bodů a ukázat svým fanouškům pěkný basketbal.
„S výhrou jsme spokojeni, dařila se nám střelba. Zapnuli jsme v obraně a hráli trochu agresivněji, čímž jsme donutili Opavu ke ztrátám. Ve druhém poločase jsme pak byli klidnější. Vystřídali se všichni hráči a rozdělili si poměrně rovnoměrně body. Osm hráčů z deseti na soupisce se dostalo přes deset bodů. Důležitý je výsledek a vítězství. Nejlepším hráčem byl dnes podle mě Travis Peterson,“ řekl po utkání trenér Zbyněk Choleva.
V utkání se poprvé představila nová posila Orlů Pavel Slezák. Trenér vidí v tomto reprezentantovi komplexního hráče, který doplní tým a co nejdřív zapadnout do kolektivu. Absolvoval s týmem první trénink a v utkání s Opavou odehrál 14 minut, v nichž nastřílel 11 bodů. Možná přišel v pravý čas, protože v utkání se zranil Arvidas Eitutavičius. Výron kotníku ho možná na příští utkání, které se hraje už v úterý na domácí palubovce proti skvělým Pardubicím, vyřadí ze hry.
(jap)

Poslat nový komentář