Orli tráví trpkou porážku v Eurochallenge Cupu

Orli tráví trpkou porážku v Eurochallenge Cupu
ilustrační foto

 

Orli si připsali v sérii utkání skupiny C poháru EuroChallenge první porážku. Uštědřili jim ji Francouzi, a protože svého vítězství dosáhli na domácí půdě Orlů a navíc rozdílem jediného koše, má velmi hořkou příchuť.

 

BK Prostějov – Roanne Basket  85 : 87 ( 10:18, 34:40, 49:63)

Sestava BK Prostějov:

Smith 19, Pandula 16, Venta 15, Slezák 13, Švrdlík 10, Prášil 6, Bohačík 3, Gadri-Nicholson 2, Peterson 1,  Bratčenkov, Eitutavičius 

 

 

Francouzský tým z Roanne všichni považují za favorita skupiny, přesto po jeho porážce v Pardubicích se ukázalo, že je porazitelný. BK Prostějov si dělal velké naděje, že zopakuje překvapení z pardubického utkání. Jenže tentokrát už byli Francouzi na český basketbal dokonale připraveni a udeřili drtivou silou hned v první čtvrtině utkání.  Než se stačili Orli pod domácími koši rozhlédnout, prohrávali 3 ku 17! Pak v podstatě celé utkání dotahovali náskok soupeře, což se jim střídavě dařilo. Nedokázali však překročit pomyslnou čáru, nikdo z hráčů nezvedl vítězný prapor, a tak ve vypjatém konci nakonec podlehli rozdílem dvou bodů.

Ze tří utkání mají Orli na svém kontě dvě vítězství a jednu porážku, s touto bilancí vstupují do odvetných utkání.  V úterý 29. listopadu odehrají první z nich s ukrajinskou Goverlou od 18 hodin v hale Sportcentra.          (jap)

 

Poslat nový komentář