Orli převálcovali Ukrajince

Orli převálcovali Ukrajince
Foto z utkání

V prvním zápase Orli se štěstím zvítězili na Ukrajině díky trojce Smithe v poslední sekundě, na odvetné utkání se, jak se ukázalo, připravili velmi pečlivě, soupeře drtili téměř dvě třetiny utkání a zvítězili výrazným rozdílem.

V úterním utkání nastoupil BK Prostějov na domácí palubovce k první odvetě EuroChallenge Cupu proti ukrajinskému BC Goverla. Orli dokázali beze zbytku zužitkovat výhodu domácího prostředí, v rámci poháru je teď čekají poslední dvě utkání  venku – v Pardubicích a Roanne. 

BK Prostějov – BC Goverla 78 : 64 (20:18, 37:27, 58:46) Sestava a střelba BK Prostějov :  Gadri Nicholson 16,  Peterson 12, Smith 11,Venta 9, Slezák 8, Eitutavičius 6, Prášil 4, Pandula 4,  Bohačík 4, Švrdlík 4 Herně vyrovnaná byla pouze první čtvrtina utkání. Pak se Orli rozehráli, spadl z nich respekt a dokázali rychlé útočníky a nejlepší střelce eliminovat. Postupně si vypracovali až čtrnáctibodový náskok a vedení si udržovali až do přestávky. I na začátku druhé poloviny utkání bylo evidentní, že se soupeř trápí, za prvních pět minut dosáhl pouze 5 bodů. Zato prostějovští hráči využívali své převahy a rozehráli se doslova k exhibici a vytáhli rozdíl skóre až ke dvaceti bodům. Pod dojmem snadného vedení přece jen polevili a hosté toho dokázali využít a vrátit se do utkání. Svůj hrozící debakl do konce třetí čtvrtiny odvrátili a stáhli rozdíl skóre na devět bodů. Do dvouciferného vedení poslal Orly těsně před klaksonem parádičkou Matej Venta, když z poloviny hřiště vystřelil na koš soupeře a jeho dlouhá střela padla za 3 body do koše. Rázem se stal hrdinou utkání a miláčkem fanoušků. V poslední části hry už domácí s přehledem udržovali své vedení a ukrajinský tým vyprovodili nečekaně vysokou porážkou. „Jsem rád za vítězství, chci poděkovat hráčům za to, že se do soupeře pustili s velkou vervou. I když začátek utkání byl rozpačitý, vypadly nám některé míče, dostali jsme se do tempa, obrana fungovala dobře na rychlé hráče a pokryla nejlepší střelce. Největším problémem bylo udržet koncentraci. Přálo nám dnes štěstí, my jsme tomu šli naproti,“ usmíval se spokojeně po utkání trenér Choleva a za nejlepšího hráče utkání vybral Gadri Nicholsona. „Jsem rád, že jsme vyhráli, že jsme nepodcenili soupeře. Začátek byl z naší strany hodně rozpačitý, měli jsme hodně ztrát, ale hasili jsme je dobrou obranou, takže soupeř neměl snadný útok. Polevili jsme v koncentraci ve třetí čtvrtině, to musí být pro nás ponaučením a tyto výkyvy musíme eliminovat v dalších zápasech,“ vyjádřil se k utkání i Pavel Slezák, který je poslední posilou Orlů v této sezóně. Se svým přestupem do Prostějova je, jak dodal, spokojený, dostává dostatek prostoru od trenéra a spoluhráč jsou skvělí.  V sobotu hrají Orli pod domácími koši od 18 hodin zápas extraligy proti Kolínu, ve středu 7. prosince je čeká patrně rozhodující utkání o postup ze skupiny C evropského poháru v Pardubicích.  (jap)

Poslat nový komentář