Orli debaklovali v Pardubicích

Orli debaklovali v Pardubicích
ilustrační foto

Po sobotní domácí porážce od Kolína čekal na prostějovské basketbalisty další zápas v rámci základní skupiny C EuroChallenge Cupu. Utkání mělo rozhodnout o bezproblémovém postupu Orlů, ale nakonec se všechno vyvinulo jinak, Pardubice tentokrát prostějovský tým doslova převálcovaly.  

 

BK JIP Pardubice - BK Prostějov 98 : 84  (29:18, 53:35, 72:52) 

Nejlepší střelci Prostějova : 

Eitutavičius 21, Peterson 16, Prášil 10, Švrdlík 8, Smith 8, Pandula 7

 

Oba týmy vstupovaly do zápasu s vědomím, že bude rozhodující a ovlivní postupové pozice ze základní skupiny. Zatímco v první čtvrtině dominoval domácí celek, ve druhé se Orli přece jen vzpamatovali a vypadalo to, že se pustili do stíhání nepříznivého rozdílu skóre. Bohužel v závěru poločasu Pardubice opět odskočily na osmnáctibodový rozdíl. I další vývoj hry ukazoval, že domácí jsou v tomto střetnutí jasně lepším celkem. V pohodě si udržovali vedení a body si už nenechali uniknout. Pokud tedy chtějí Orli ze základní skupiny postoupit, musí porazit francouzský tým Roanne na jejich hřišti, což bys se rovnalo zázraku. 

„My jsme dnes měli přesně opačný den než Pardubice. Zatímco oni hráli velice dobře, nám nic nevycházelo. Nehráli jsme dobře v obraně a nedoskakovali jsme tak, jak bych si představoval. Navíc jsme nebyli ani schopni skórovat. Za první polovinu utkání jsme tak inkasovali víc než padesát bodů a s tím se nedá vyhrávat. Dnešní utkání jsme chtěli zahájit úplně jinak. Právě proto jsme změnili základní pětku, abychom domácí dostali pod tlak. To nám bohužel vydrželo jenom chvilku. Dnes jsem svůj tým vůbec nepoznával,“ řekl po utkání trenér Orlů Zbyněk Choleva. 

(red) 

Poslat nový komentář