Na olomouckém Beerfestu se bude točit australský ALE i prostějovská IPA

Na olomouckém Beerfestu se bude točit australský ALE i prostějovská IPA
ilustrační foto plakátek

Olomoucký pivní festival vypukne ve čtvrtek 22. září a potrvá až do soboty. Kromě pivních lahůdek nabídne i celou řadu hudebních zážitků. Přivítá například Tata Bojs, Vašo Patejdla či Vypsanou fiXu a No Name. Ochutnat budete moci i pivo z prostějovského Delbeeru.

Na Beerfestu se letos představí třiatřicet pivovarů. Každý pivovar se chce vytáhnout. Třeba prostějovský Delbeer nabídne lahůdky. „Přivezeme silně chmelený Bock dle původní německé receptury. Dále bude na čepu IPA, klasický ALE dvanáctka a Imperial double Ipa, což je pivečko o síle 10 procent, tedy stupňovitost dvacet,“ láká za pivovar, který doveze 100 litrů od každého druhu, Roman Paníček.

Opravdovou lahůdku chystá i pivovar Raven. Jeho sládek pochází ze Sydney a připraví pravý australský speciál Australian Pale Ale, novinku vařenou výhradně z australských chmelů. Pozadu nezůstane ani Pilsner Urquel, který kromě legendární dvanáctky nabídne i speciály, jako je jantarový Šariš, polotmavý ležák plný intenzivní hořkosti chmele vyvážené karamelovým sladem.

Olomoucký pivní festival vypukne ve čtvrtek 22. září a potrvá až do soboty. Kromě pivních lahůdek nabídne i celou řadu hudebních zážitků. Přivítá například Tata bojs, Vašo Patejdla či Vypsanou fiXu a No Name.

Bližší informace najdete na http://www.pivnifestival.cz/ (red)

Poslat nový komentář