Kolářovy sady se změnily v hnízdo neřesti, stěžují si místní

Kolářovy sady se změnily v hnízdo neřesti, stěžují si místní
ilustrační foto MP

 

Město se už delší dobu snaží, aby Kolářovy sady byly oázou oddechu a klidu. Bohužel, nákladné úpravy stezek, budování meandrů a rekonstrukce mlýnského náhonu, vyvažuje nevhodné chování hrstky individuí. Jedna z obyvatelek lokality proto žádá na městském webu od magistrátu razantní zákrok.

„Bydlím celý život v těsné blízkosti Kolářových sadů, místa, kde jsem si jako dítě bezstarostně hrála a doufala jsem, že tuhle oázu využijí stejně mé děti a jednou i vnoučata. Smutně musím konstatovat, že moje děti tohle místo stejným způsobem rozhodně nevyužijí. Lidí, kteří zde chtějí trávit volný čas, rapidně ubývá. Naopak, stále se zvětšuje skupina osob, které si zvolily park jako svůj letní byt, bez ohledu na ostatní. Pokud by pouze konzumovali a polehávali, snad by nikomu nevadilo. Ovšem pohled na souložící, kálející,.....atd. individua, to je vážně síla!“, stěžuje si mladá žena. „Nehodí se zveřejňovat, co vše se zde odehrává a již nejen na území parku. Nechceme přece, aby se sady staly noční můrou a byly okupovány jen asociály, kteří vytlačí všechny ostatní,“ žádá o nápravu kompetentní osoby.

Řešení by mělo být známo již včerejší odpoledne. Na pondělní poradu vedení předložila městská policie stanovisko k celé problematice. O tom, jaké kroky magistrát podnikne, budeme informovat. (ber)

 

Komentáře

??? !!! aby se zatěžovali papírováním s absolutně nesolventními bezdomovci či jinými pochybnými existencemi v parku. Proč je MP nenaloží a neodveze za město ? 

Ano - to také zde bylo za komunismu a řadě lidí se mohlo kdykoliv lehce stát, že je VB v rámci likvidace mániček vyvezla za město. ...  :(

Ale stejně to h**** vyřešilo a tak to vždy i bude, dokud se budou populisticky řešit jen následky, ale ne příčiny.

Kolikrát denně a v noci zde projede či projde hlídka MP ? Kolik vytěžených narušitelů pod vlivem alkoholu skončí na záchytce ?  NIKDO !!!! A proč ? Strážnící MP jsou odměňováni za objem vybraných pokut a proto si vybírají cestu nejmenšího odporu (jízda na kole po chodníku,špatné parkování, donedávna zákaz vjezdu u OBI či buzerace občanů u jahodárny na Brněnské ulici s použitím majáků a sirény atd.) natož , aby se zatěžovali papírováním s absolutně nesolventními bezdomovci či jinými pochybnými existencemi v parku. Proč je MP nenaloží a neodveze za město ? Beztak jenom bez cíle projíždí MP ulicemi, aspoň  budou vytíženi. Bohužel státní policii nesahá MP ani po kotníky.......

Poslat nový komentář