Pomoc bezdomovcům v Prostějově se rozjíždí. Pomůžete s výdejem teplé polévky?!

Pomoc bezdomovcům v Prostějově se rozjíždí. Pomůžete s výdejem teplé polévky?!
ilustrační foto ber

O snaze skupiny prostějovských studentů, pomáhat lidem bez domova, PvNovinky informovaly před několika dny. Projekt se již rozjíždí a oficiálně začne 15. února. Aby byl úspěšný, hledají mladí nadšenci dobrovolníky.

„Od 15. února budeme vydávat lidem bez domova teplou polévku s chlebem. Po podrobném průzkumu jsme došli k závěru, že vhodnou lokalitou je okolí místního nádraží, kde se zdržuje početná komunita. Polévky se budou vydávat vždy v době od 11 do 12 hodin,“ vysvětlil Honza, který je jedním z hlavních organizátorů akce pomoci bezdomovcům. Rozdávání jídla by mělo trvat po dobu chladna, pokud bude ze strany lidí bez domova zájem.

Výzva studentů našla odezvu u zastupitelky Milady Sokolové, kterou tato aktivita velmi potěšila: “Jsem ráda, že v dnešní konzumní době existují mladí lidé, kterým není lhostejný osud těch méně šťastných. Nabídla jsem jim proto pomoc zejména v organizačních věcech. Poradila jsem se i s ředitelem Azylového domu Prostějov i ředitelem městské policie, zda rozdávání polévek je vhodnou pomocí pro lidi bez domova", uvedla Sokolová.

Díky Miladě Sokolové je zajištěn přísun polévek ze dvou prostějovských restaurací, stejně jako je proveden zábor prostranství, několikrát do týdne bude stát při výdeji jídla. Stále ale zůstává otevřenou otázka dobrovolníků. „Potřebujeme pár lidí, nejlépe s autem, kteří by byli ochotni věnovat zhruba hodinu a půl svého času, jídlo vyzvednout a rozdat. V našich silách to momentálně není,“ dodal Honza. "Je nutné udělat rozpis, kdy kdo bude mít čas se této aktivitě věnovat, zkuste nám pomoci", dodala Sokolová.

Zájemci se mohou hlásit na pomocbezdomovcum@seznam.cz.

Vydávání jídla ale nebude jedinou náplní. Při této činnosti chtějí studenti mapovat i potřeby a přání lidí bez domova. Chtějí jim pomoci třeba formou darování obuvi, oblečení, nádobí, ale i radou týkající se jednání na úřadech.

Rozdávání polévek potrvá po dobu zimních měsíců. Organizátoři si chtějí ověřit, zda o tuto službu budel mezi lidmi bez domova zájem. 

Bližší informace najdete na http://pomocbezdomovcum.webnode.cz/ a http://pvnovinky.cz/bezdomovci/30645-pomoc-bezdomovcum-v-prostejove-zacinaji-s-ni-studenti. (ber)

Komentáře

Kde že je ta vaše hospoda. Ať vím kam nechodit, protože pan na obrázku má svrab

Že by skončila doba, kdy tyto osoby vadí v Kolářových sadech? Nebo se jen zapomnělo vzhledem jiné sezóně...

Presne tehnhle pan k nam chodi do hospody na pivo. Doufam ze mu bude polevka chutnat.

Poslat nový komentář