Projekt Polévky pro letošek skončil

Projekt Polévky pro letošek skončil
Foto ber
Další fotky: 
Projekt Polévky pro letošek skončil
Projekt Polévky pro letošek skončil

Třetího ledna se opět rozjel projekt Polévka. Původně byl věnován lidem bez domova, zahrnuje ale stále víc sociálně slabých, důchodců či osamělých matek. Čtvrtý ročník trval do čtvrtka 28. února a opět nasytil každý den desítky strávníků. Dnes se po dvou měsících sešli naposledy.

Přesně v 11,30 hodin se u místního nádraží sešli lidé, kteří se zdravili jako staří známí. "Spolu se segedínským gulášem, který uvařil Národní dům, se rozdávaly i úsměvy a slova díků," nechala se slyšet předsedkyně Okrašlovacího spolku a náměstkyně primátora Milada Sokolová. Právě ona za projektem stojí. Před lety jej rozjela s tehdejším studentem GJW Janem Šmídou.

Dnes strávníky čekalo i překvapení, na rozloučenou dostali perníková srdíčka, vafle, tlačenku a sekanou.

"Ráda bych opět poděkovala všem, kdo se na projektu podílejí. Za pečivo, které věnuje Rudolfovu pekařství, za polévky Národnímu domu, a také dobrovolníkům, mimo jiné Janu Šmídovi, Lence Zapletalové, Petře Píchalové, Josefu Pincáskovi, Lubikovi a Katce Autratovým, Lucii Svačinové a spolku maminek Zdraví od malička, z.s.," přidala poděkování Sokolová.  

Na rozloučenou přišla spousta lidí. Jako v loňském roce je Milada Sokolová pozvala na šestý duben, kdy se bude uklízet Hloučela v rámci akce Ukliďme Česko. (red)

Poslat nový komentář