Kurzy bezlepkového pečení začínají!

Kurzy bezlepkového pečení začínají!
ilustrační foto MMP

Celiakie je chronické autoimunitní onemocnění tenkého střeva, kterým trpí stále více lidí. Sdružení rodičů a přátel zdravotně postižených celiakií „Sedmikráska“ za finanční spoluúčasti města Prostějova, v rámci projektu Zdravé město Prostějov, proto opět připravilo kurzy pečení pro ty, kteří jsou citliví na směs bílkovin zvanou lepek či gluten.

Sdružení rodičů a přátel zdravotně postižených celiakií „Sedmikráska“ pořádá tuto akci již čtvrtým rokem. „Pomáháme rodičům porozumět nové situaci ve stravování, podpořit je a předat cenné zkušenosti s přípravou bezlepkové stravy. Vzhledem k tomu, že bezlepková dieta patří k nejdražším, jen pro příklad kilo bezlepkové mouky stojí od devadesáti do sto padesáti korun, má smysl předávat zkušenosti s pečením běžného pečiva, moučníků a cukroví maminkám, kterým se přes veškerou snahu nedaří doma upéct chutný bezlepkový chléb, housky, nebo moučníky. Hotové pečivo v prodejnách zdravé výživy je totiž až patnáctkrát dražší, než běžné pečivo v obchodech,“ vysvětlila předsedkyně sdružení Ludmila Bednářová.
Kurz začíná už dnes v 15 hodin. Další termíny jsou vždy ve čtvrtek 29. 10., 12. 11., 26. 11., 3. 12. a 10. 12. 2015 od 15.00 do 19.00 hodin v kuchyňce ZŠ a MŠ Prostějov, v ulici Melantrichova. (Zdroj MMPv)

Poslat nový komentář