Ve Zdětíně závodili biatlonisté

Foto ze závodů A. Halmo.
Foto ze závodů A. Halmo.
Další fotky: 
Foto ze závodů A. Halmo.
Foto ze závodů A. Halmo.

Prostějovský Klub biatlonu uspořádal v sobotu 28. dubna regionální závody v letním biatlonu. V kategoriích žactva, dorostu i dospělých se postavilo na start 18. ročníku Českého poháru a 3. ročníku Memoriálu Radomila Večeři bezmála osm desítek závodníků.  

Regionální vytrvalostní závod uspořádali prostějovští biatlonisté ve vlastním sportovní areálu s malorážkovou střelnicí ve Zdětíně, který je jejich tréninkovou základnou a vloni prošel celkovou rekonstrukcí díky peněžní podpoře Českého svazu biatlonu.

„Závody ve Zdětíně mají už mnohaletou tradici, pořádáme je pravidelně poslední dubnový víkend. Letní biatlon je dvojbojem v běhu v terénu a střelbě. Náš klub má úspěchy jednak v kategoriích dospělých, ale především máme radost z mladých talentů, kteří na závodech sbírají zkušenosti,“ uvedl místopředseda klubu a hlavní rozhodčí závodu Antonín Bůžek.  

Na startu závodů ve Zdětíně nechyběli samozřejmě členové pořádajícího klubu a účast prostějovských závodníků doplnili sportovci SK Prostějov orientační běh. V žákovských kategoriích soutěžili Klára Neubauerová, Klára Halmo, Michal Staňo, Josef Kočí, Radim Fajkus, Ondřej Vysloužil a Vojtěch Otruba. Ženy nastoupily v sestavě Jitka Odehnalová, Eva Dvořáková, Radka Coufalová a Zdeňka Staňová, za muže závodili Roman Večeřa, Pavel Dvořák a Aleš Odehnal. Klub biatlonu Prostějov uspořádal závody s finanční podporou Města Prostějov a Olomouckého kraje.     

(jap)

Poslat nový komentář