Pánové, to jste asi špatně pochopili!

Před pár dny jsem z těchto stránek vyzvala našeho premiéra, aby po vzoru svého bulharského kolegy, který údajně škrtl odměny a prémie politickým špičkám a ministrům z důvodu špatně fungující státní správy, aby učinil totéž. Jenže pánové mě asi špatně pochopili a místo toho si chtějí zrušit zdanění poslaneckých náhrad. Jestliže v průměru dělá taková daň od 9 000 do 13 000 korun, vynásobte si to 200x a je jasné, o kolik naše státní kasa měsíčně přijde. A to vše za situace, kdy mluvíme o nedostatečném výběru daní, o nutnosti šetřit, o úsporách na valorizaci důchodů apod.

Kromě toho si myslím, že o kvalitě práce našich nejvyšších představitelů by se dalo s úspěchem pochybovat. Jen jeden příklad z posledních dnů – humbuk kolem S karet. I když vozíčkáři a další zdravotně postižení (a nejen oni) upozorňovali na problémy, pokud bude výběr dávek na S karty povinný, říct si nedali. Uzavřela se smlouva se spořitelnou, s výrobcem karet, s dodavatelem systému a Bůh ví, s kým ještě. A bác! Najednou je všechno jinak, od povinných výběrů se couvá a karty by měly sloužit vlastně k identifikaci.

Moje babička říkávala: Práce kvapná – houby platná. Jsem zvědavá, kdy konečně někdo přizná, kolik nás tahle legrace stála.

Olga Katolická