Tak, a teď jsem fakt zvědavá!

Olga Katolická

Narodila se 30. 9. 1951 v Prostějově, po vyučení dálkově vystudovala ekonomickou školu a nastoupila do OP Prostějov, nejprve jako sekretářka ředitele závodu 11, posléze jako pracovnice propagačního oddělení na úseku závodního rozhlasu a závodních novin. V roce 1976 přešla do Městského kulturního střediska jako redaktorka rozhlasu po drátě. Od roku 1984 pracovala v OD PRIOR, nejprve na úseku obchodní politiky, posléze jako vedoucí propagace a obchodní politiky. Od roku 1991 se vrátila k novinařině a nastoupila do redakce Prostějovského týdne. Zde na pozicích redaktor, editor a následně šéfredaktor pracovala až do konce roku 2006. V té době vážně onemocněla, po operaci zhoubného nádoru se podrobila léčbě a od počátku roku 2008 je v řádném starobním důchodu. Je vdaná a má tři dospělé syny.

 

Koukala jsem, jak celá Anglie nedočkavě očekává narození královského potomka. Líbí se mi, že si mladý pár dokáže udržet své soukromí a když jim jde o věc, tak prostě informace nepustí...

Nicméně – přivedlo mě to na nápad. Nevím, jak se na to koukáte zrovna vy, ale kdysi dávno jsem tak trošku koketovala se siderickým kyvadélkem. To jsem ještě byla mladá a svobodná, dokonce jsem ani neznala svého manžela, a v nějaké společnosti se kyvadélkem pátralo po pohlaví dítěte jedné těhotné mladé ženy. Smála jsem se tomu.

„Dej sem ruku,“ uchopila mě žena s kyvadlem a kladla otázky: bude mít tato dívka v budoucnu jedno dítě, dvě děti... bude to holčička, bude to kluk...

Pak mi povídá – budeš mít tři děcka a všechno to budou kluci. Vyprskla jsem smíchy. Dobře – kluka nebo holku ovlivnit nemůžu, ALE TŘI DĚTI? NIKDY!

No a vidíte – během následujících let se toto proroctví naplnilo...

Potom jsem párkrát sama kyvadélko vyzkoušela, ale nikdy jsem to moc nepřeháněla. Zpočátku plnil roli kyvadélka prstýnek na niti, pak jsem prsten vyměnila za křišťál a před nějakými osmi roky jsem ten křišťál opatřila řetízkem a korálkem, čímž vzniklo opravdové kyvadélko.

Pokud si vzpomínám, tak mi předpověď nevyšla pouze jednou, ale na sto procent to tvrdit nemůžu, protože jsem to nebrala nijak vážně, spíš jako zábavu. Fakt ale je, že o mé vnučce všichni tvrdili, že bude kluk, protože to nastávající mamince moc slušelo, a já byla jedna z mála, kdo stál na tom, že to bude holka. A měla jsem pravdu.

Abych se ale dostala k jádru pudla... Tak jsem dnes odpoledne vytáhla z krabičky křišťálové kyvadélko (od toho hádání vnučky jsem je neměla v ruce), zeptala se, jestli se se mnou vůbec chce bavit (to se musí), po chvíli váhání - prý že jo.

No, nebudu vás napínat – vyšlo mi, že se mimčo nenarodí ani tento týden, ani o víkendu. Královský potomek spatří světlo světa (aspoň podlé mého kyvadla) v pondělí 22. července. A bude to KLUK!!!!

Tak. Kdybych byla hráč, šla bych si vsadit. A tak jsem fakt zvědavá, jak to dopadne doopravdy. Máte jiný tip?

Olga Katolická

Komentáře

tak to ti tedy vážně

tak to ti tedy vážně vyšlo,Olinko....

 

dodatek

a abych ještě dodala: bude to kluk - tato předpověď Vám také vyjde!

zdravím Vás

AF

Dnes

paní Olga Katolická z Prostějova - měla jste pravdu! já věřila Vašim slovám :-) prý to bude dnes a prý to bude kluk ... vypadá to zatím na 50% moje mladší dcerka Pavla se narodila 22.7.

přeji Vám hezký den,

Angelika Frysová, Prostějov