Naše dlažba už není ta nejhorší!

Olga Katolická

Narodila se 30. 9. 1951 v Prostějově, po vyučení dálkově vystudovala ekonomickou školu a nastoupila do OP Prostějov, nejprve jako sekretářka ředitele závodu 11, posléze jako pracovnice propagačního oddělení na úseku závodního rozhlasu a závodních novin. V roce 1976 přešla do Městského kulturního střediska jako redaktorka rozhlasu po drátě. Od roku 1984 pracovala v OD PRIOR, nejprve na úseku obchodní politiky, posléze jako vedoucí propagace a obchodní politiky. Od roku 1991 se vrátila k novinařině a nastoupila do redakce Prostějovského týdne. Zde na pozicích redaktor, editor a následně šéfredaktor pracovala až do konce roku 2006. V té době vážně onemocněla, po operaci zhoubného nádoru se podrobila léčbě a od počátku roku 2008 je v řádném starobním důchodu. Je vdaná a má tři dospělé syny.

Do dneška jsem si myslela, že nejhorší dlažba ve střední Evropě je ta, co máme u nás doma v předsíni a na záchodě. Na Silvestra dopoledne jsem si zaskočila do města a zjistila, že jsme o prvenství přišli. Ta před radnicí je ještě horší.

Slyšela jsem o problémech, které měli dlaždiči s parkovacími místy, která jsou dlážděna kostkami kladenými do oblouku. To se jim na několikátý pokus povedlo, o dlažbě kolem samotné radnice se to ale říci nedá. Nejsem sice odborník na stavební práce, ale podle mého názoru tento typ dlažby vyžaduje rovný terén, což na ploše kolem radnice není. Pokud se uměle nevyrovná, což by možná bylo dost problematické, tak tato dlažba dobrá nebude.

Práce už měly být dávno skončeny, ale evidentně nikoho moc neštve, že se víc než o měsíc protáhly a konec je pořád v nedohlednu. Když si uvědomím, že stejná firma má předláždit v rámci rekonstrukce skoro celé náměstí, mrazí mě v zádech. Ona totiž Skanska předložila ekonomicky nejvýhodnější nabídku. Pokud vím, v minulosti v ní pracovali odborníci na stavby silnic či na mosty, ale neslyšela jsem, že by se ve větší míře zabývala dlážděním. Ano, místo projektovaných 25 milionů nabídla 19,5, což je o pět a půl milionu méně. Už moje babička říkávala, že nejsme tak bohatí, abychom nakupovali laciné věci. Možná na tom něco bude...

A ještě jedna věc. V celém tom plánování stavebních prací na náměstí evidentně chybí ženská ruka. Nedovedu si totiž představit ženskou, která by naplánovala novou dlažbu kolem radnice a pak na ni nechala postavit šedesátimetrové lešení kvůlu opravě fasády. Spíš by ten kousek kolem naší stoleté dámy nechala až na konec a lešení postavila na starou zámkovou dlažbu. To by bylo logické, ne?

Olga Katolická

Komentáře

Quicker and Easier than the

Quicker and Easier than the SBA, http://Business-Funding-247.com?url=pvnovinky.cz can get your business a loan for $2K-350,000 With low-credit and without collateral.

Use our quick form to Find Out exactly how much you can get, No-Cost:

http://Business-Funding-247.com?url=pvnovinky.cz

If you've been in business for at least 12 months you are already pre-qualified. Our Fast service means funding can be finished within 48 hours. Terms are specific for each business so I suggest applying to find out exactly how much you can get.

This is a free service from a qualified lender and the approval will be based on the annual revenue of your business. Funds are also Non-Restrictive, allowing you to use the whole amount in any way including bills, taxes, hiring, marketing, expansion, or Absolutely Any Other expense.

There are limited SBA and private funds available so please apply now if interested,

Click Here: http://Business-Funding-247.com?url=pvnovinky.cz

Have a great day,
The Business Funding 247 Team

unsubscribe here - http://business-funding-247.com/r.php?url=pvnovinky.cz&id=pd19

Odpovědět na komentář | Prostějovské novinky

Fascinating blog! Is your theme custom made or did you download it from
somewhere? A theme like yours with a few simple tweeks would really make my blog stand out.
Please let me know where you got your theme. Appreciate it

Feel free to surf to my web-site; Buy kamagra online

HN

Jak trefné....  škoda, že se jen nepředláždila kuželna a hotovo.  A že se to celé nedělalo v létě, ale v zimě.

 

hrůza

za takto odvedenou práci bych tedy nezaplatil, je to k pláči, řemeslníci snad neměli rovnou desku

Naše dlažba už není...

Proboha, ta radniční koalice podle Vás nedělá nic dobrého! Nikdo si neuráčí všimnout, jak jako jeden muž pevně stojí na stráži, aby se nic nestalo paní Mgr.Hemerkové za tunel na Husáku... kdybyste alespoň ocenili tu jednotu, jak řekl prý J.J.Š.: "Koalici si rozbíjet nedáme!" (ono to není z jeho hlavy, to je jen replika na Gustava Husáka:"Republiku si rozvracet nedáme!"). 

Hezky jste se do té zlé

Hezky jste se do té zlé Skansky opřela paní Netolická. Jenom jste trochu zapomněla, že zakázku realizuje podle nějakého zadání - materiál, způsob položení, termín předání. A lidi, kteří to objednávají, sedí na radnici...

Super Blog...

...No, nezbývá nám, než čekat, že budeme "snad" mile překvapeni, až se práce dokončení...třeba má firma nějaké překvapení a po předání "díla" budeme udiveni z nějakého zlepšováku, nebo výjimečnou částí "na place", jakou ani v televizi nevymyslí :) Takže hlavu vzhůru přátelé, a třeba bude náměstí slavné a to se přese vyplatí nějaký ten den počkat....  :)