Po čem budeme šlapat v příštím roce?

Požadavky na opravy chodníků se pravidelně ozývají takřka ze všech částí města Prostějova. Někde jde pouze o výměnu či doplnění několika uvolněných nebo chybějících dlaždic, většinou si ale chodníky žádají rekonstrukci rozsáhlejší, o budování chodníků úplně nových nemluvě. V letošním roce spolykaly opravy chodníků kolem šesti milionů korun, opravy městských komunikací zhruba o milion méně.  Po nových dlaždicích tak šlapou lidé třeba v ulicích Wolkerova, Netušilova, Boženy Němcové nebo na ulici Kollárově. Bohužel toho, po čem lidé šlapou, si většinou povšimnou pouze v okamžiku, kdy jejich boty uvíznou v mazlavém blátě nebo zespod rozviklané dlaždice vystříkne gejzír špinavé vody a zacílí na více či méně nákladný oděv jeho nositele. 

Šlapeme-li po kvalitní, rovné, nejlépe nové zámkové dlažbě (samozřejmě zbavené zrnek písku, protože ta jsou taktéž na „pošlap“ nekomfortní, zvláště máme-li na nohou sandály), připadá nám to jako běžný fakt nehodný obsáhlé diskuse. Tedy zase až do určité chvíle – a tou je diskuse o penězích a s ní spojená debata, kdeže ve městě jsou zase ty chodníky nejhorší a kde se tedy má začít s opravami.

Takovou diskusi máme už v radě za sebou a v příštím roce bychom si tak měli vyšlápnout po chodnících opravených za bezmála 13 milionů korun. Namátkou třeba v ulici Okružní, Martinákově, Plumlovské, Janáčkově, Olomoucké, Vrahovické nebo v Žešově. 

Teď si ještě důsledně došlápnout na kvalitu odvedené práce, aby nám to šlapalo po opravených chodnících co nejdéle!

 

Mgr. Jiří Pospíšil, místostarosta  

Komentáře

Ulice Krasická

Pane Pospíšil, co říkáte na ulici Krasická, na ní vám chodníky nechybí? Pořád lepší šlapat po špatném chodníku než po bahněné vyšlapané cestičce uprostřed psích výkalů, a není to jen otázka této ulice ale celého síldiště, ať už staré zástavby nebo nové na jižní straně, plánují se nějaké rekostrukce tohoto zanedbaného síldiště? a plánuje se konečnš chodník po Krasické ulici?