Boj o hodiny prohrála, město dar odmítlo

Boj o hodiny prohrála, město dar odmítlo
Zde mohly stát zajímavé hodiny

I když Jana Kostelníková bojovala za svůj projekt hodin i na zastupitelstvu, návrh neprošel ani tentokrát. Zastupitelé dali přednost tradičním kulatým tvarům.

Suma, kterou město na instalaci a pořízení dvou hodin v blízkosti vlakového a autobusového nádraží vyčlenilo, činí 180 tisíc korun. "Hodiny jsme chtěli nadstandardně doplnit symboly vlaku a autobusu a řadou dalších vylepšení. Dostali jsme na tento projekt čtyřicetitisícovou dotaci z Olomouckého kraje, což by byl dar našeho sdružení městu," popsala svůj záměr předsedkyně občanského sdružení Přijdu včas.

Zastupitelstvo ale ani tento návrh neodsouhlasilo. Jedním z argumentů byl i fakt snadné zneužitelnosti hlásičů. "Hodiny jsou instalovány v devíti městech v republice a zneužity nebyly ani jednou. V Prostějově se tak dosud rovněž nestalo," upozornila Jana Kostelníková.

"Stále si myslím, že hodiny tohoto typu patří k dětským hřištím," konstatovala náměstkyně primátora Alena Rašková. K jejímu názoru se poté v hlasování přiklonila většina zastupitelů a dar odmítla přijmout.  „Překvapilo mne, že se mnoho zastupitelů v hlasování přiklonilo k variantě zdržet se, takže nehlasovali ani pro ani proti“, neskrývala své zklamání Jana Kostelníková. Naopak mezi podporovatele zajímavého projektu patřila radní pro kulturu Milada Sokolová, která navrhla, aby město projekt přijalo od sdružení  Přijdu včas. Stejně se vyjádřili například i zastupitelé Kolář a Blumenstein.

 

"Je to škoda, vždyť vlakem a autobusy cestují přes týden hlavně děti. A konec konců, mě by takové hodiny nevadily už vůbec, aspoň by ta nádraží nebyla tak fádní," nechala se slyšet jedna z oslovených Prostějovanek. (ber)

Poslat nový komentář