Mezi nejnavštěvovanější památky patří Bouzov

Mezi nejnavštěvovanější památky patří Bouzov
ilustrační foto

 

Mezi desítkou nejnavštěvovanějších českých a moravských památek má už řadu let své místo hrad, který máme tak říkajíc za humny. Pokud jste na majestátní Bouzov dosud nezavítali, určitě si to nenechte tento rok ujít.

Hrad Bouzov založený na přelomu 13. a 14. století získal dnešní romantickou podobu s cimbuřími, arkýři, střílnami a chrliči přestavbou v letech 1895-1910. Unikátní jsou dva funkční padací mosty a padací mříž. V jeho zdech se odvíjely příběhy slavných pohádek, mimo jiné se zde natáčely filmy O princezně Jasněnce a létajícím ševci, Princezna Fantaghiro, Kopretiny pro zámeckou paní, O Janovi a jeho podivuhodném příteli, O medvědu Ondřejovi, Rumplcimprcampr a pokračování seriálu Arabela se vrací.

Podle portálu vyzkumy.czechtourism.cz  jsou mimo Bouzova v desítce  nejnavštěvovanějších, nejkrásnějších a nejzvláštnějších památek také Červená Lhota, Český Krumlov, Hluboká nad Vltavou, Hrádek u Nechanic, Karlštejn, Konopiště, Křivoklát, Lednice, Perštejn, Sychrov a Telč. Jednotlivé pořadí se může trochu měnit, ale ty nejzajímavější památky zůstávají. Třeba se mezi ně časem zařadí i náš architektonický unikát, kterým je zámek v Plumlově. (red) 

Komentáře

Děkujeme Vám za upozornění, milý čtenáři. Omlouváme se Vám i všem ostatním pozorným čtenářům.

Redakce PvNovinky.cz

Promiňte, příspěvek byl napsán dnes, tedy 1.1.2014, máme tedy čekat až na "příští rok" s návštěvou tohoto krásného hradu, jak se píše v tučné části příspěvku?Přiznávám, že jaksi nerozumím.... (Mimochodem-tento hrad je opravdu nádherný, to musím potvrdit.To, že je mezi první desítkou nejnavštěvovanějších českých a moravských památek mne vůbec nepřekvapilo, bezpochyby je to jeden z našich skvostů.Sám jsem jej mnohokrát navštívil, snad jen kromě okruhu tzv.ptačí perspektívy, tuhle "absenci" ovšem musím letos dohnat. A věřte, moc rád to udělám. Již nyní se na návštěvu této části hradu těším.)

 

ještě to bude dlouho trvat, ale akce pořádané na zámku v Plumlově můžou opakovaně nalákat více a více návštěvníků 

Poslat nový komentář