Mladí boxeři DTJ a vzpěrači dále vyhrávají

 Mladí boxeři DTJ a vzpěrači dále vyhrávají
ilustrační foto

O úspěších prostějovských mladých boxerů informují PvNovinky již delší dobu. Dnes přinášíme další z nich. A zároveň pozvánku na tréninky. 

O víkendu 22. října startoval mladý boxer DTJ Prostějov Pavel Ján jako člen širšího kádru reprezentace ČR na Mezinárodním turnaji v Krnově. První den boxoval proti reprezentantovi z Polska Oskaru Wierzajskemu, který byl třetí na nedávném mistrovství Polska. Dle slov Pavla byl zápas hodně vyrovnaný. "V prvním kole jsem měl navrch kvůli úderům na spodek a žebra soupeře, které jsem mu uštědřil. Sebraly mu dech a fyzičku, a já jsem postupně od 1. kola zvyšoval tempo. Taktika mi vyšla a vyhrál jsem na body. Tento zápas mi sebral spoustu sil, ale přesto jsem na druhý den nastoupil k zápasu o finále. Bohužel mi na Tomáše Šálka, boxujícího za Ústí nad Labem, nestačily síly a musel jsem mu zápas po prvním kole vzdát. Šálek má zkušenosti jak s extraligou, tak z mezinárodních turnajů," dodal Pavel. 

Jeho trenér Martin Klíč uvedl, že Pavel Ján je prvním rokem v kategorii juniorů a v současné době sbírá první zkušenosti na závodech. 

O víkendu boxovali v Ostravě další dva boxeři DTJ Prostějov, a to Ondra Dudek, který porazil domácího borce Rachela. Zápas byl ukončen hned v prvním kole pro totální fyzickou převahu Ondry. Dále boxoval v kategorii kadetů Štěpán Sedlák, který po velké bitvě na body podlehl Stanislavu Legierskému.

Trenér mládeže  Martin Klíč zve touto cestou všechny mladé kluky i holky na trénink. "Chci všem mladým zájemcům vzkázat, že nikdo vás nebude mlátit, což se o boxu bohužel traduje. Jde nám o to, abyste se hýbali, naučíme vás praktickou sebeobranu a zvýšíme vám fyzickou kondici," dodal trenér, kterému pomáhá zkušený starý praktik Zdeněk Micka. Na trénink se můžete přijít podívat každé pondělí nebo středu v 16 hodin do tělocvičny u Aquaparku. „Nábor je určen pro kluky a holky ve věku od 10 let,“ upozorňují boxeři. (red)

Poslat nový komentář