Město chce vykoupit další pozemek v Brněnské a rozšířit tzv. Malou průmyslovou zónu

Město chce vykoupit další pozemek v Brněnské a rozšířit tzv. Malou průmyslovou zónu
ilustrační foto mapa - MMP

Město Prostějov rozšiřuje své pozemky v nové průmyslové zóně v Brněnské ulici. Magistrátu se podařilo vyjednat výkup další půdy. Investoři mají velký zájem, obracejí se i na soukromé vlastníky. 

Jde o pozemek o výměře 6700 metrů čtverečních, který byl hned tří majitelů. "Z původně požadovaných 450 korun za metr se nám cenu povedlo snížit nejprve na 420, poté na konečných 400 korun za metr," uvedl náměstek primátorky Jiří Pospíšil. Podle jeho slov již město jeden z dříve vykoupených pozemků v této lokalitě prodalo firmě z Prostějova.

"Máme problém, protože už investorům nemáme moc co nabídnout, i když mají o pozemky u nás velký zájem. Jednají i se soukromníky, třeba s majiteli pozemků v Kojetínské ulici. O ně má enormní zájem firma Pharmos, která zde již podniká. V nejbližších letech by do Prostějova chtěla přesunout brněnskou centrálu," dodal Pospíšil. (ber)

Komentáře

Vyhoďte ty starce s komunistickým myšlením ven z radnice,jinak vám to město úplně zdevastuje.

Město chce ,město potřebuje,město platí,město koupí,město myslí,město sází,město kácí,město plní..............městu nas.ra.

Pozemky pod cenou, chemická výroba na nich, korupce a okrádání vlastních občanů, to je vábnička pro různé i ruské investory. Ale kde jsou místní lidé, co by tam mohli pracovat, NE mohli, ale chtěli! Prostě nejsou tak tu bude svoloč krajinsko,balkánská! Děkuji nechci!!!

Poslat nový komentář