I letos bude v centru města k dispozici mobilní kluziště

I letos bude v centru města k dispozici mobilní kluziště
ilustrační foto ber

Město chystá se další ročník bruslařské sezony na náměstí T.G. Masaryka. S přicházejícím podzimem vedení města opět připravuje bruslení ve středu Prostějova a vyhlašuje zadávací řízení na tuto zakázku. Mobilní bruslařský plácek bude návštěvníkům k dispozici od 6. 11. 2017 do 7. 1. 2018. Ledová plocha bude tradičně umístěna před budovou muzea.

„Kluziště, stejně jako v předchozích ročnících, necháme položit na dřevěnou konstrukci tak, aby byla chráněna dlažba. Lidé zde najdou čtyřiadvacet boxů pro odložení věcí. Boxy budou samostatně uzamykatelné s mincovním zámkem na deset korun,“ uvedl náměstek primátorky Jiří Pospíšil a přidal novinku.

„Plocha kluziště bude nasvícena. Využijeme stožáry veřejného osvětlení po obou stranách habrů, které necháme osadit reflektory.“

Pro úplnost uvádíme, že pro potřeby přezouvání budou využity stávající lavičky, které jsou umístěny pod habry. Jejich počet bude navýšen tak, aby byla zajištěna dostatečná kapacita míst pro přezouvání. Na lavičky budou pro zvýšení komfortu pořízeny podsedáky, které obsluha instaluje vždy po provozní dobu kluziště. Bruslení bude opět zdarma s tím, že se zpoplatní půjčování bruslí. (Zdroj MMPv)

 

Komentáře

Již se těším, jak provoz bude zahajovat paní náměstkyně H. To bude současně zatěžkávací zkouška pro podium. A piruety s tím jejím zadečkem, úžasné. P.

Poslat nový komentář