Narozeninové "Dnes tančí" proběhne již v únoru

Narozeninové "Dnes tančí" proběhne již v únoru
ilustrační foto plakát

Již počtvrté tanečníci Základní umělecké školy Vladimíra Ambrose připravili nabídku svých vybraných choreografií pro slavnostní  večer s názvem Dnes tančí. V letošním roce oslaví taneční obor 55 let své činnosti, taneční večer tak bude věnován nejvýznamnějším pedagogům působícím na této škole. Slavnostní galavečer se uskuteční v neděli 7. února 2016 v 17 hodin v Městském divadle v Prostějově.

„Žáci pod vedením učitelky a choreografky Pavly Krieger Jahodové zatančí choreografie připravené pro novou taneční sezónu,“ předeslala ředitelka Základní umělecké školy Vl. Ambrose Prostějov Eliška Kunčíková. Výuka tanečního oboru zde začala už ve školním roce 1960/1961. První učitelkou byla Eva Flašarová, která položila základy výuky tance pro několik generací.

„Věnovala se hlavně hanáckému folklóru a v roce 1965 založila s Radkem Kubáníkem v tehdejší LŠU Hanácký taneční soubor. Byla velkou osobností a významnou představitelkou hanáckého folklórního hnutí. Po jejím odchodu do důchodu v roce 1991, nastoupila Dana Škrabalová, která působila na ZUŠ mezi svým angažmá v Moravském divadle v Olomouci. Od roku 1992 přichází Vlasta Bourková. Ta se věnovala hlavně klasickému tanci, se žáky nastudovala mnohé ukázky z klasických baletů. Vyučovala do roku 2001,“ doplnila Kunčíková.

V současné době je vyučující Pavla Krieger Jahodová, která je žákyní všech těchto učitelek. Tanečníky vzdělává od roku 1998. Věnuje se všem tanečním směrům, nejvíce současnému a scénickému tanci.

„V programu Dnes tančí budou hosty žáci Dany Škrabalové, která vyučuje na ZUŠ Iši Krejčího v Olomouci, je významnou a oceňovanou tvůrkyní a pedagožkou v oblasti dětské taneční tvorby,“ uzavřela ředitelka Kunčíková. (red)

Poslat nový komentář