Koncert Josepha Calleji řeší kriminálka

Koncert Josepha Calleji řeší kriminálka
ilustrační foto archiv PvNovinky.cz

 

Na tiskové konferenci k jednání Rady města Prostějova, která se konala 21. srpna, primátor Miroslav Pišťák oznámil, že o trestním oznámení ohledně koncertu Josepha Calleji nic neví (PvNovinky informovaly). Zdůraznil, že je připraven poskytnout potřebná vysvětlení. Bude mít možnost, na radnici se obrátila kriminálka.

V dopise, který se týkal koncertu Josepha Calleji, uvedl jeho pisatel Antonín Sprinz skutečnost, že na primátora podal trestní oznámení v souvislosti se špatným hospodařením města. „Za koncertem je nekalost a 1 700 vstupenek bylo určeno pro přátele,“ uvádí mimo jiné pisatel. „Město Prostějov dostalo v těchto dnech výzvu od Policie ČR, aby doložilo všechny podklady týkající se koncertu Josepha Calleji. Zároveň bylo vyzváno, aby zvolilo zástupce, který bude zastupovat magistrát. Budu jím já,“ uvedl primátor Miroslav Pišťák.

Podle jeho slov pisatel dopisu uvedl informace, které jsou zavádějící a nepravdivé. „Kdyby si vše řádně ověřil, nemohl by řadu tvrzení vůbec uvést,“ dodal Pišťák. (ber) 

Komentáře

Kdyby byly toky peněz města transparentní, nemuseli by si občané nic ověřovat, pane primátore...

 

Netvrdím, že zastupitelé na radnici jsou zlatí, svatí a bez chyb, též nemám až na světlé výjimky, dobré zkušenosti. Ale v tomto případě bych chtěla zmínit, že spousta lidí, kteří si vystáli frontu nebo museli jet pro lístky do Olomouce,  nakonec koncert vzdali, kvůli špatnému počasí. Nebyli třeba  dostatečně oblečeni, apod. A nikdo z pořadatelů nemohl tušit, zdali se na prázdné židle ještě nevrátí.  

Tak jistě je vše křišťálově čisté ,jako kdysi s hypotékou jistého premiéra. Přece je běžné a normální, dát možnost organizátorovi akce TK-Plus rezervovat lístky předem  jiným,  před řadovým občanem města, když vedení města se rozhodne umožnit vstup občanům města zdarma a dá 2 miliony na 2000 ks vstupenek - stály původně 1000, 700 a 400 Kč - tedy asi povinu té částky. A kdo na koncertě byl, víděl, že asi 150 míst bylo prázdných a ani na ta nemohli zasednout ti, kteří stáli před ohrazením. Po dotazu paní ze Seloutek pořadatel bránu zavřel a bylo vymalováno. Stávající zastupitelé včetně pana Faltýnka a Augustina,ale na koncertě v první řadě byli, proto je to nezajímalo.

Poslat nový komentář