Červený kříž sbírá na vánočních trzích plyšáky

Červený kříž  sbírá na vánočních trzích plyšáky
Foto ber

 

Oblastní spolek Českého červeného kříže Prostějově pořádá sbírku plyšových hraček v předvánočním období už třetí rok. Jestliže chcete pomoci dobré věci, najděte si stánek „červenokřížek“ na prostějovských vánočních trzích a věnujte jim nějakého toho plyšáka.

„Přebíráme čisté a nepoškozené plyšové hračky, které prodáváme za symbolickou desetikorunu," vysvětlila Lenka Černochová, ředitelka OS ČČK Prostějov. Nové hračky kupovat nemusíte, stačí, když věnujete ty, které vám už doma jen zbytečně leží. „Mým dětem je hrubě přes dvacet, ale přesto jsem s nimi svedla lítý boj,“ smála se paní Lenka, která přinesla igelitovou tašku hraček. „Nakonec jsem podlehla, synovi zůstal medvídek, dceři králík,“ dodala s tím, že je ráda, že plyšáci najdou další uplatnění.

„Protože hračky prodáváme za velmi příznivou cenu, je o ně velký zájem. Zejména pro sociálně slabší rodiny je to před vánoci docela velká pomoc,“ dodala Černochová.

Výtěžek z prodeje Červený kříž  i tentokrát využije na aktivity pro seniory  jako je úklid v domácnostech nebo asistenční služby  pro nemocné Alzheimerem.

Pokud na hračky už nemáte věk, zcela jistě se vám budou líbit výrobky z pedigu, které na stánek dodali nevidomí a slabozrací z TyfloCentra­. (ber)

 

 

Poslat nový komentář