Město postaví hřiště v Čechovicích za své

Město postaví hřiště v Čechovicích za své
ilustrační foto Radek P.

 

Prostějov neuspěl na ministerstvu školství se žádostí o dotaci na realizaci víceúčelového sportoviště u ZŠ v Čechovicích. Hřiště zde ale přece vyroste, radní rozhodli, že peníze najdou v rozpočtu města.

Původní projekt byl na hřiště o rozměrech 67x39 metrů s předpokládanou cenou 9,9 milionů korun, kdy město chtělo využít i sousední pozemky, patřící sokolům. Dokonce už provedlo i směnu některých z nich. Původní plán ale nevyšel a tak přišla na řadu druhá možnost. "Projektová dokumentace bude upravena na menší variantu hřiště o rozměrech 54x31 s předpokládanou cenou 5,5 milionů korun a bude financována z rozpočtu města. I zde budou dvě hřiště pro volejbal, dvě pro basketbal, hřiště pro minifotbal, tenis a házenou," vysvětlil první náměstek primátora Jiří Pospíšil s tím, že chybět bude pouze hřiště pro malou kopanou. Směněné pozemky bude podle Pospíšila zřejmě i nadále využívat původní majitel, TJ Sokol Čechovice. "Mají v plánu celkovou rekonstrukci sokolovny a hřiště, o dotace ale zatím žádají neúspěšně," dodal Pospíšil.

Rada města zároveň schválila zpracování žádosti o dotaci na rekonstrukci hřiště u ZŠ Palackého, kde by měly být vymezeny hrací plochy pro basketbal, volejbal, nohejbal a badminton. Vzniknout by měly dvě dráhy na běh, dráha na skok daleký a měly by být osazeny posilovací a relaxační stroje. Konečný termín pro podání žádosti je do 30. září 2013. (red)

Poslat nový komentář