Žitná ulice v Čechovicích se dočká chodníku

Žitná ulice v Čechovicích se dočká chodníku
ilustrační foto MMP

Rada města Prostějova schvaluje rozpočtové opatření na zpracování projektové dokumentace na investiční akci „Chodník ulice Žitná, Čechovice“. Jedná se o finanční prostředky na zpracování projektové dokumentace pro stavební povolení za účelem zpevnění krajnice od obchodu po mostek a vybudování přechodu pro chodce u obchodu v ulici Žitné v Čechovicích.

„Lidem v tamní oblasti komplikuje život chybějící chodník v trase od obchodu po mostek a absence přechodu pro chodce. Co se týče chodníku, jde o stejnou situaci, kterou jsme nedávno řešili ve Vrahovicích. Problémem je nedostatek prostoru na vybudování klasického chodníku. Proto přistoupíme ke speciálnímu řešení, které se zde nabízí, a to ke zpevnění krajnice, která chodník nahradí,“ uvedl první náměstek primátorky Zdeněk Fišer. V současné době je dokončena projektová dokumentace ve stupni pro územní rozhodnutí. Zpracovatel této projektové dokumentace, Jaromír Vláčil z Dobromilic, předložil cenovou nabídku na vypracování předmětného projektu ve stupni pro stavební povolení ve výši 38.000,- Kč bez DPH (není plátce DPH).
„Hrubý odhad nákladů stavby činí 600 tisíc korun. Upřesněn bude po zpracování projektové dokumentace,“ doplnil Fišer. (red)

Komentáře

Celá tahle stavba je pitomost a důkaz nezákonnosti.Odstupy staveb 3m,kde to tady je?

Poslat nový komentář