Veřejné osvětlení u hřiště v Čechovicích bude

Veřejné osvětlení u hřiště v Čechovicích bude
Foto MMP

Na nedostatečné osvětlení plochy u hřiště v Čechovicích upozornili vedení města tamní obyvatelé. Rada města Prostějova proto vyčlenila finanční prostředky pro zpracování projektové dokumentace za účelem osvětlení stávajících zpevněných ploch u sportoviště.

Přítmí, které může lákat ke kriminalitě. Tak označili obyvatelé Čechovic při akci Setkání vedení města s občany této lokality stav, ve kterém se okolí hřiště v současnosti nachází. Radní nechali situaci prověřit a již se pracuje na nápravě.
„Jde o to, že je třeba osvětlit okolí hřiště. Při různých sportovních akcích se zde pohybuje mnoho lidí a přítmí může být i důvodem nějakého zranění. Rada proto vyčlenila čtyřicet tisíc korun na projektovou dokumentaci pro investiční akci Veřejné osvětlení u hřiště v Čechovicích,“ vysvětlil první náměstek primátorky Zdeněk Fišer. Hrubý odhad nákladů celé stavby činí 300 tisíc korun. Přesná částka bude upřesněna po zpracování projektové dokumentace.
Obava ze zmíněné kriminality ovšem má své opodstatnění. Před časem se do šaten fotbalového hřiště vloupal neznámý pachatel, a proto radní rozhodli, že se blíže podívají na zabezpečení objektu a rozhodli, že budovu TJ Sokol Čechovice bude nově chránit elektronický zabezpečovací systém.„Rada města se rozhodla vyčlenit částku dvacet tisíc korun na zpracování projektové dokumentace. Hrubý odhad nákladů na realizaci elektronického zabezpečení činí asi padesát tisíc korun a přesněji budeme částku znát až po zpracování projektové dokumentace,“ uzavřel Fišer. (red)

Poslat nový komentář