V ulici Čechovická bude nový most

V ulici Čechovická bude nový most
ilustrační foto MMP
Další fotky: 
V ulici Čechovická bude nový most

Důvodem rekonstrukce mostu je špatný stav nosné konstrukce a spodní stavby, překážkou silničního provozu je jeho příliš malá šířka.

Vedení města Prostějova odsouhlasilo záměr zahájit zadávací řízení veřejné zakázky malého rozsahu na stavební práce - Rekonstrukce mostu v ulici Čechovická.

„Už delší čas nás trápí stav tohoto mostu. Do rekonstrukce se pouštíme pro špatný stav nosné konstrukce a spodní stavby. Stavbaři odstraní stávající zábradlí, betonové římsy a stávající vozovkové souvrství a nosnou konstrukci. Při rekonstrukci se rozšíří spodní stavba a vytvoří nová širší nosná konstrukce. Tak vybudujeme nový most o potřebné šířce dvou jízdních pruhů,“ nastínil postup první náměstek primátorky Zdeněk Fišer.

Práce by tady měly probíhat od března do srpna tohoto roku – jedná se o nejkratší dobu realizace díla z důvodu technologických postupů. Rozpočtový náklad na rekonstrukci stávajícího mostu v ulici Čechovické je 1,7 milionu korun. V rozpočtu města je na tuto akci schválena částka 2,4 milionu korun.

„Hlavní hodnotící kritérium je ekonomická výhodnost s dílčími kritérii. Ta spočívají v ceně díla, délce záruky a době realizace,“ upřesnil hodnocení náměstek Fišer a doplnil, že zakázka bude soutěžena s použitím elektronické aukce. (Zdroj MMP)

Poslat nový komentář