Dostavník s dvojspřežím zahájí turistickou sezonu

Hulánská jízda doprovodí cestovní kočár na cestě po pamětihodnostech.
Hulánská jízda doprovodí cestovní kočár na cestě po pamětihodnostech.

O poslední březnové sobotě zahájí v Muzeu historických kočárů v Čechách pod Kosířem novou turistickou sezónu. Jak se stalo již dobrým zvykem, cestovní historický dostavník projede všechny pamětihodnosti v okolí Čech pod Kosířem.

Velký cestovní kočár ‚Landaur‘ tažený dvojspřežím vyrazí po slavnostním zahájení u muzea kočárů a hasičského muzea v Čechách pod Kosířem v sobotu 31. března po 9. hodině v doprovodu hulánské jízdy. Zamíří na celodenní turné na zajímavá místa v okolí, kde bude mít zastávky a bude i zde otevírat turistickou sezónu. Na trase nebude chybět zastávka v Pěnčíně, u barokní sýpky v Ludéřově, na zámku v Náměšti na Hané, v lázních Slatinicích či u Černé věže v Drahanovicích. Jako každý rok bude cestovní kočár naložen hanáckými vdolečky jako symbolem dobrých sousedských vztahů. 

„Mezi zámkem a muzeem bude projíždět další cestovní kočár po celý den. Sveze všechny zájemce malé i velké, kteří se chtějí alespoň na chvilku vrátit do dob našich prarodičů a ochutnat kouzlo dávných dob, kdy kočáry byly důležitým dopravním prostředkem,“ nabízí projížďky Václav Obr.  (jap)

Sobota, Březen 31, 2012 - 09:00

Poslat nový komentář