Na Mikuláše zamiřte na Kosíř. S turisty, Sportcentrem či ochránci

Na Mikuláše zamiřte na Kosíř. S turisty, Sportcentrem či ochránci
ilustrační foto čtenář

Vydejte se o víkendu na Kosíř. V neděli 6. prosince máte hned tři možnosti, s kým se projít. Někdo nabízí Mikuláše, jiný švestkový trojboj, další táborák s buřty.

S Klubem českých turistů Smržice se na Kosíř můžete vydat v 8:15 z konce ulice Pod Kosířem v Prostějově na mostě přes Hloučelu. Připraven je tradiční výstup za Mikulášem, čertem a andělem s táborákem, opékáním buřtů a nadílkou pro nejmenší turisty.
S turistickým kroužkem Sportcentra DDM Postějov se do téhož cíle můžete vydat rovněž v neděli. Sraz je v 9.45 na křižovatce, kde přechází zelená značka, která vede z Čelechovic, silnici Kaple - Čelechovice (mapa). Na křižovatce se nachází kříž a na cestě vedoucí k Buničce /zelená značka/ je nové parkoviště. Nově vybudovaná cesta je sjízdná i pro kočárky, vzdálenost na vrchol 3,8 km. Na vrcholu je sic občerstvení, ale vezměte si raději čaj do termosky a jídlo s sebou. Nahoře je ohniště, kde si můžete opéci špekáčky. Kdo bude mít s sebou děti, vezměte jim nějaký drobný dárek.
Ochránci přírody na Mikuláše připravili Švestkové zastavení v ovocném sadu. Koná se v době od 9:30 do 12 v ovocném sadu Oulehle nad Čelechovicemi. Pro všechny kolemjdoucí budou připraveny nejen informace o letošních zásazích při obnově sadu, ale i švestkový trojboj a horký čaj. „Současně vyvěsíme ptačí budky zhotovené v tvořivých dílnách s dětmi okolních škol,“ informují organizátoři. (red)

Poslat nový komentář