V zámeckém parku se usadil paví pár, Pepi a Jetty

V zámeckém parku se usadil paví pár, Pepi a Jetty
Foto ZOO Olomouc

Předposlední zářijový den byl v zámeckém parku v Čechách pod Kosířem „ubytován“ mladý pár pávů korunkatých, který Zoo Olomouc zapůjčila Vlastivědnému muzeu v Olomouci. 

Aby si na nové prostředí zvykli, první tři týdny stráví v provizorním přístřešku, než se budou moci volně pohybovat po celém přírodně krajinářském parku o rozloze 21,5 ha, který patří k nejcennějším objektům historické zeleně na Moravě.

"V příštím roce by se k těmto prvním zvířecím obyvatelům zámeckého parku měly přidat ještě zakrslé kozy a ovce, přibydou i králíci, morčata, holubi a okrasná drůbež. Mini zoo bude umístěna v okrajové části parku za velkým zámeckým rybníkem a doplní ji také herní prvky pro děti," uvedla mluvčí zahrady Pavla Břečková. Cílem VMO je vytvořit v zámeckém areálu atraktivní prostředí pro rodiny s dětmi, které zde budou moci příjemně strávit celý den v kontaktu s přírodou a budou se sem rády vracet. Pávi už dostali i jména – samec je „Pepi“ a samice „Jetty“. Jsou to zhruba rok a půl staří potomci pávů, kteří se po zoo na Svatém Kopečku pohybují volně a pravidelně se rozmnožují. (ber)

Poslat nový komentář