Kdo vyhrál volňásky na Empírový den?

Kdo vyhrál volňásky na Empírový den?
ilustrační foto plakát

Již zítra, tedy 19. května, můžete vstoupit do doby před dvěma sty lety a stát se z diváků účastníky! Jedinečný zážitkový den pro všechny, kteří si chtějí na chvíli vyzkoušet historii. 

„Letos si připomínáme 200. výročí od vydání románu Jane Austenové Persuasion (Anna Elliotová), a proto bude v souladu s příběhem program dne tematicky vyladěn do námořní tematiky," vzkazuje kastelán Martin Váňa.

Akci pořádá sdružení Jane Austen CZ (YMCA Brno) ve spolupráci se zámkem v Čechách pod Kosířem. Dalšími partnery akce jsou obec Čechy pod Kosířem, Olomoucký kraj, Stáj Pokorný a další.

Bližší informace naleznete na www.empirovyden.cz. Akce se koná pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje Ladislava Oklešťka a náměstka hejtmana pro kulturu Františka Jury.

A vy jste s Prostějovskými novinkami soutěžili o pět volných vstupenek. Na koho se usmálo štěstí? Vítězi se stávají Jana Moravcová z Prostějova, František Strouhal z Prostějova, Magda Kohoutová z Ohrozimi, Roman Patkán z Prostějova a Blažena Procházková z Plumlova. Gratulujeme! (red)

 

Poslat nový komentář