Cena veřejnosti v kultuře za rok 2016. Podpořme sbormistryni prostějovských Proměn!

Cena veřejnosti v kultuře za rok 2016. Podpořme sbormistryni prostějovských Proměn!
ilustrační foto archiv Proměny

Olomoucký kraj v minulých dnech spustil hlasování o Cenu veřejnosti v kultuře. Jednou z nominovaných je i Lenka Dohnalová-Mlynářová, která mimo jiné působí jako sbormistryně prostějovského pěveckého sboru Proměny. Podpoříme ji a oceníme dosavadní práci?

Lenka Dohnalová-Mlynářová je výraznou osobností kulturního života v rámci celého Olomouckého kraje. Je sbormistrem tří sborů, vede je umělecky, stará se o dramaturgii, nácvik na pravidelných zkouškách, soustředěních, zajišťuje personální zabezpečení, píše aranže, vymýšlí scénáře, diriguje koncerty atd. Paní Dohnalová svým osobním příkladem inspiruje mladé lidi a probouzí v nich zájem o kulturu. V jejích stopách se vydala řada bývalých studentů našeho gymnázia, kteří založili vlastní soubory a navazují tak na její práci.

„Lenka Dohnalová Mlynářová je Múzou i Amazonkou, je laskavou "mámou" svých sborových "dětí" i ostrou lvicí v boji s omezeností v mnohých rovinách společenského života, od kultury po obranu rodného jazyka. Už ve "zlatých" devadesátkách stála za nezapomenutelným fenomenem kultovního "Ježíše" a neméně skvělých "Vlasů". To, k jakému neskutečnému uměleckému a přitom tak autentickému a životem nabytému výkonu vyburcovala partu mladých lidí z "Hejčína" a spol., je na úrovni zázraku, je symbolikou všeho toho krásnýho, co se v tom období dělo a v co jsme věřili. A o co je třeba: stále tvrdohlavě a obětavě bojovat. Tak, jak to Lenka dělá. Znovu a znovu. Dnes třeba s Komorním sborem Lenky Dohnalové - Mlynářové. Myslím si, že jí dlužíme. Že dlužíme Lence Dohnalové Mlynářové alespoň to symbolické vyjádření respektu i vděku. Za to, že je, jaká je a dělá to, co dělá. Bez ní by byla kultura v Olomouci mnohem mrtvější,“ vzkazuje Petr Hroch.

Hlasovat pro ni můžete na https://www.kr-olomoucky.cz/mgr-lenka-dohnalova-mlynarova-odpoved-35.html. (red)

Poslat nový komentář