Prodej věcí "vydělal" na chlebíčky pro důchodce z Centra sociálních služeb!

Prodej věcí "vydělal" na chlebíčky pro důchodce z Centra sociálních služeb!
ilustrační foto FB Karel Jelínek

Před několika dny byly ve FB skupině Prostějov bez cenzury na prodej staré věci, video, rádio a další. Věnovala je dáma, která zůstává v utajení, na dobrou věc. Pojala totiž nápad, že z výtěžku udělá radost seniorům. K původní myšlence se přidali další lidé a tak se zrodila akce Velikonoce v domově důchodců.

"Věci jsem vystavil v aukci na FB a prodaly se skoro všechny," říká Lubík Autrata. Právě on oslovil Karla Jelínka, majitele Lahůdek z Hané. Ty dodají za výrobní cenu chlebíčky. A nebude jich málo. "Tato iniciativa mne, samozřejmě, zaujala. Důchodcům jsme vloni poprvé rozdávali dárky v rámci Stromu splněných přání a ohlas byl obrovský. Tito lidé, mnohdy opomíjení svými nejbližšími, jsou vděčni za každou maličkost. Jsem ráda, že mohu opět pomoci," konstatovala Milada Sokolová, předsedkyně Okrašlovacího spolku města Prostějova. Oslovila následně Centrum sociálních služeb v Prostějově na ulici Lidická s nabídkou velikonoční nadílky. Vedením byl nápad s nadšením přijat, a tak se 13. dubna zdejší obyvatelé mohou těšit nejen na slavnostní svačinu, ale také na přáníčka od dětí z MŠ Aloise Krále. Milada Sokolová navíc uhradí rozdíl mezi výtěžkem aukce a cenou chlebíčků.

Pokud byste seniorům chtěli přispět třeba nějakou velikonoční buchtou, máte možnost. Jen jich bude třeba hodně. V centru je 170 klientů v důchodcovském věku. (ber)

Poslat nový komentář