Klienti Pivoňky natáčeli film na mezinárodní festival!

Klienti Pivoňky natáčeli film na mezinárodní festival!
Foto CSS Lidická
Další fotky: 
Klienti Pivoňky natáčeli film na mezinárodní festival!

Ve dnech 7. a 8. února 2018 prožívali uživatelé i pracovnice denního stacionáře Pivoňka mimořádně zajímavé chvíle. Atmosféra vzrušení, nejistoty a radostného očekávání něčeho mimořádného zavládla v Pivoňce již několik dní před tímto datem. Ptáte se proč? Natáčení filmu na mezinárodní filmový festival v Praze, to je přece událost!

A tak vzniká spousta otázek, které je třeba zodpovědět. A ta nejdůležitější: O čem film bude? Pocity nejistoty protrhlo sdělení Martiny Smékalové, vedoucí týmu mladých filmařů. Film bude o sportu a sportovcích v Prostějově, také trochu o baletu a o Pivoňce.

Velká úleva a radostné nadšení. To přece známe. To jsme si vyzkoušeli na prosincové besídce. Tým tenistů, baletky – labutě i koulařka a oštěpař. Tím jsou zodpovězeny další otázky, kdo čím bude a jaké budou rekvizity a oblečení. Teď zbývala ještě jedna důležitá otázka: Kde?

To nám pomohli zodpovědět dva příjemní a vstřícní lidé, s nimiž je opravdu radost spolupracovat. Jedním je paní Pavla Jahodová, vedoucí tanečního oboru na Prostějovské ZUŠ, která nám umožnila natáčet baletní vystoupení přímo v baletním sále ZUŠ v prostorách zámku. Naše skupinka baletek si vychutnala nejen atmosféru baletního sálu, ale i baletní „piškoty“ a sukénky. Byl to pro ně nevšední zážitek! I za ten děkujeme.

Druhým příjemným člověkem je mladý galantní muž, spjatý s profesionálním tenisem v Prostějově, pan Ondřej Perůtka. Díky němu jsme mohli načichnout atmosférou tenisových kurtů a také si vyzkoušet, jak uchopit raketu a odpálit míček i před kamerou. Jeho milý přístup a úžasná trpělivost s naší skupinkou „sportovců“ způsobila, že natáčení v prostorách hotelu TK bylo nezapomenutelným zážitkem pro všechny uživatele, pracovnice i filmaře.

A tak dva hektické dny plné napětí a akce jsou za námi. Filmového materiálu je dost a teď jen záleží na mladých filmařích, jak jej zpracují. A my se už teď těšíme na festival v Praze s pocitem dobře vykonané práce. A ještě něco nás těší, že i v dnešní komerční době jsou mezi námi lidé, kteří jsou ochotní věnovat svůj čas a energii a nebojí se spolupracovat s lidmi s mentálním postižením. (Kolektiv DSP)

Poslat nový komentář