Pozor na nový trik podvodníků, varuje Česká spořitelna

Pozor na nový trik podvodníků, varuje Česká spořitelna
ilustrační foto ČS

S novým trikem přišli v posledních dnech počítačoví piráti, kteří se vydávají za zaměstnance České spořitelny. Oběť se totiž snaží napálit tak, že v podvodném e-mailu nesdělí zhola nic. 

„Upozorňujeme na novou podobu podvodného e-mailu, kterou jsme v posledních dnech zaznamenali. Zpráva vzbuzuje dojem, že byla zaslána z České spořitelny,“ uvedli zástupci banky. 

Podvodný e-mail skutečně na první pohled vypadá, jako by byl odeslán z adresy csas.cz, kterou banka skutečně používá. Zmiňovanou doménu podvodníci jednoduše zfalšují, méně pozorní uživatelé se ale mohou nechat snadno napálit.

Proti předešlým podvodným zprávám je tento spam zajímavý především tím, že útočníci neříkají zhola nic. Text obsahuje pouze zprávu „Připojený FYI“ a podpis údajné pracovníka spořitelny. FYI je zkratka anglického „For Your Information“, tedy „Pro vaši informaci“.

Méně ostražití jedinci se tak mohou snadno nechat zmást a mohou ze zvědavosti kliknout  na přiloženou přílohu. „Jejím cílem je pouze infikování klientova počítače malwarem. Důrazně proto varujeme před jakoukoliv reakcí na e-maily s podezřelým obsahem,“ varovali zástupci spořitelny.

Věnujte zvýšenou pozornost e-mailovým zprávám, které dostáváte, především pak přílohám a aktivním odkazům, které tyto zprávy obsahují. V případě jakýchkoliv pochybností nás kontaktujte na bezplatném telefonním čísle 800 207 207. Pokud jakýkoliv podvodný e-mail odhalíte, pošlete nám ho prosím na adresu phishing@csas.cz,“ stojí v doporučení banky. (Zdroj ČS)

Poslat nový komentář