Natáčej videa a staň se reportérem České televize

Natáčej videa a staň se reportérem České televize
ilustrační foto

Součástí zpravodajské redakce České televize se nyní může stát každý. Česká televize spustila nový projekt iReportér. Lidé mohou prostřednictvím webu nebo mobilních aplikací posílat aktuální videa. Nejlepší se pak odvysílají v pořadu Události nebo na zpravodajském kanálu ČT 24.

Aktuální zpravodajské video může obsahovat cokoliv. Natáčejte proto, co vás napadne a co vidíte kolem sebe. Zpravodajství má zájem o aktuální dění, vtipné záběry, zajímavé situace a „momentky“. Od událostí ve vaší obci, nehody na dálnici, přeletu balonů nebo místního fotbalového utkání. Videa by ale neměla obsahovat násilí, pornografii nebo rasistický obsah.

Video se po odeslání automaticky dostane do redakce. Redaktoři si každé prohlédnou, a pokud o něj budou mít zájem, odesílatele kontaktují ohledně publikování. Po schválení se video objeví i na webu iReporter a zároveň se přiřadí k profilu uživatele, odkud ho může snadno sdílet na sociální sítě. Nejlepší videa uvidíte i v Událostech a na ČT24.

V rámci projektu bude fungovat i Akademie natáčení. Prví díl se věnuje natáčení přes mobilní telefon. Můžete se těšit také na workshopy s profesionálními kameramany a režiséry. Na akce jsou ale zvaní jen registrovaní uživatelé.

Další informace najdete na webu iReporter.cz. (Zdroj ČT24)

Poslat nový komentář