Katčin relax v Cheratingu

Katčin relax v Cheratingu
ilustrační foto
Další fotky: 
Katčin relax v Cheratingu
Katčin relax v Cheratingu
Katčin relax v Cheratingu
Katčin relax v Cheratingu
Katčin relax v Cheratingu

Bohužel jsem do Cheratingu přijela v době, kdy se surfařská sezona ještě pořádně nerozjela. Nebo lépe řečeno, tento týden nejsou vlny. Stabilnější situace nastane až v prosinci. Teoreticky ale bylo možné, že se nějaké menší vlny dnes naskytnou. V noci pršelo, ale ráno opět svítilo slunce. Naštěstí to tu s těmi monzumovými dešti není tak otravné. Prošla jsem se po vesnici a omrkla pláž, kde to moře bylo až žalostně klidné. Oproti včerejšku na pláži nebyl nikdo. Přece jen v Cheratingu tráví víkendy Malajci z okolí. Včera byla pláž již o půl deváté plná.

Chvíli jsem si lebedila na terase své chatky a po desáté se opět vydala na hlavní ulici do Limbong Art vyzkoušet udělat si vlastní batik.Batik je způsob malování na látku pomocí vosku a barviva. Velmi časté jsou motivy květin, ale i jiné ornamenty. Pokud chcete typický suvenýr z Malajsie, tak je to právě batik.Dostala jsem nejdřív papír a tužku a měla si předkreslit motiv, který jsem pak opět namalovala tužkou na látku nataženou na rámu. Když jsem to měla hotové, dostala jsem speciální pero, do kterého se plnil horký vosk, a všechny kontury jsem obkreslila. Látka tam pak zůstane bíla. Jako poslední následovalo malování štětcem speciální barvou na látku. Vymalovala jsem všechna bílá místa. V galerii mi pak odstraní vosk a večer si svůj výtvor půjdu vyzvednout. Strávila jsem tím zhruba hodinu a půl, ale je možné se takto bavit třeba celý den. Rozhodně zajímavá zkušenost.

Jinak lidé tady v Cheratingu jsou přátelští. Je tu klidná přímořská atmosféra. Dnes to na surf asi už ani nebude, alespoň si moje odřená stehna odpočinou a budu se moct začíst do knížky. Zítra mě čeká přesun do Kuala Lumpur. Ještě si musím vyzvednout jízdenky v Payung Guest house.

Vaše Katka

Poslat nový komentář