Policie obvinila provozovatele Travelsun.cz, podvedl i klienty z Prostějova

Policie obvinila provozovatele Travelsun.cz, podvedl i klienty z Prostějova
ilustrační foto

 

Policie obvinila provozovatele portálu Travelsun.cz, který nabízel levné zájezdy. Portál podle jihočeské policie, která se případem zabývá, ošidil 35 lidí o více než půl milionu korun, když od nich vybral peníze předem, ale zájezdy pak neposkytl. Portál policie už loni zablokovala. Mezi podvedenými jsou i klienti z Prostějova.

Policejní mluvčí Milan Bajcura uvedl, že policisté v souvislosti s případem obvinili jednu fyzickou osobu a jednu právnickou osobou, tedy firmu. "Jedná se konkrétně o prověřování případu legalizace výnosu z trestné činnosti firmy, která se zabývá turistickým ruchem," řekl rozhlasu. Podle ČRo je zmíněnou firmou pražská společnost Am Basten Ankauf, která portál provozovala, a fyzickou osobou její jednatel Martin Otáhal. Firmě hrozí zákaz činnosti a jednateli až tři roky vězení.

Radiožurnál uvedl, že podle klientů portálu požadoval Travelsun.cz zaplacení zájezdu ještě před uzavřením smlouvy. „Objednal jsem si zájezd do Řecka pro dvě osoby a také jej zaplatil. To bylo všechno, dál už mě nikdo nekontaktoval a  tak jsem se po mnoha urgencích obrátil na policii,“ sdělil redakci zklamaný muž, který si nepřál být jmenován. Třiceti pěti zákazníkům měl Otáhal způsobit škodu za více než 544.000 korun. Není vyloučeno, že se policii ohlásí další poškození.

Firma Am Basten Ankauf byla zapsána do obchodního rejstříku teprve loni 5. června, a to se základním jměním ve výši jedné koruny. Už v srpnu pak policie zablokovala portál Travelsun.cz, který firma provozovala. (Čtk, ber)

Poslat nový komentář