Potřebujete novou občanku či pas? Udělejte si čas

Potřebujete novou občanku či pas? Udělejte si čas
ilustrační foto

 

Pokud potřebujete nový občanský průkaz či pas, obalte si nervy. Čeká vás totiž čekání. Na problém upozorňuje i prostějovský magistrát.

„Včera jsem stála na občankách tři hodiny. Potřebuji novou kvůli stěhování, situaci mi komplikuje fakt, že dělám na směny a ještě v Olomouci, takže jsem musela vydržet,“ popsala redakci Milena N.

Pokud si myslíte, že systém časovek čekání omezí, netěšte se.

„V důsledku omezené kapacity pracovišť může dojít při velkém počtu žadatelů k ukončení vydávání pořadových lístků před koncem provozních hodin,“ upozorňuje magistrát. (ber)

Komentáře

Chtěl bych se zeptat nač vůbec zřídil magistrát objednávací systém přes webové stránky, když je nepoužitelný. Chtěl jsem se objednat na vydzvednutí OP bohežel dle aplikace je volný termín až více jak za měsíc. Cca měsíc trvá vyrobení OP, pokud ještě neznáte směny a chcete se objednat tak týden před vydzednutím OP nepoužitelné. Dle mého názoru zbytečně vyhozené peníze daňových poplatníků. Pokud na každý den  přes web mají jedno nebo dvě místa pro objednání. Nezbyde než se dostavit na magistrát a teprve si vzít lístek a čeka a čekat. Jednou čekáte na přin žádosti o OP a podruhé při vydzvedávání. To abyste si nato vzali dovolenou. Nechápu proč neotevřou všechny přepážky a neposílí třeba o jednoho úředníka.

Poslat nový komentář